Vidurio, Rytų Europos ir Kaukazo šalių intelektualai Vilniuje diskutuos apie privatizacijos procesus posovietinėse šalyse

Vilniaus rotušėje šeštadienį vyks šeštoji prezidento Valdo Adamkaus globojama Vidurio, Rytų Europos ir Kaukazo šalių intelektualų konferencija, šįkart jos tema – „Privatizacija ir teisingumas”.
Konferencijoje dalyvaus intelektualai iš Armėnijos, Baltarusijos, Estijos, Gruzijos, Lenkijos, Lietuvos, Moldovos, Rusijos, Vokietijos, Vengrijos ir Ukrainos. Jie diskutuos apie privatizacijos procesus posovietinėse šalyse, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Intelektualų diskusijai vadovaus Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos instituto direktorius Leonidas Donskis.

Pranešimus skaitys žinomas rusų disidentas iš Serbijos Mihajlo Mihajovas, parašęs pasaulinės klasikos veikalu tapusią knygą „Maskvos vakarai”, vienas garsiausių šiuolaikinių Ukrainos rašytojų Andrejus Kurkovas, Rusijos politikos mokslininkas, Maskvos Karnegio centro bendradarbis ir žurnalo „Vek” apžvalgininkas Andrejus Riabovas.

Renginį organizuoja Viešosios politikos strategijų centras kartu su Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Ši intelektualų konferencija – tai tęstinis projektas, kurio pradžia buvo 2005 metų gegužę surengta konferencija „Europos Sąjungos ir Rytų Europos ateitis: valstybės, tautos, visuomenės ir žmonės”.

2005 metų lapkričio mėnesį Vilniuje intelektualai diskutavo tema „Kas šiandien jungia ir kas skiria posovietinius kraštus?”. 2006 metais intelektualų forumas surengtas „Vilniaus konferencijos 2006: Bendra vizija bendrai kaimynystei” metu, o 2006 metų gruodžio mėnesį vykusio intelektualų forumo tema buvo „Pakantumas prievartai ir reformų sėkmė”. Šių metų gegužės mėnesį intelektualai diskutavo konferencijoje „Valdžios pasikeitimas posovietinėje erdvėje: pavojinga ramybė?”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.