Ryškėja naujo futbolo sezono kontūrai

2008 metų Lietuvos A lygos futbolo pirmenybėse rungtyniaus ne dešimt, o devyni klubai. Čempionatą numatoma pradėti jau vasario 28-ąją.

Paskutinę vietą elitiniame šalies futbolo divizione užėmęs ir beviltiškai antrąją sezono pusę rungtyniavęs Visagino „Interas” iškrito iš A lygos. LŽ žiniomis, Visagino klubui pirmojoje lygoje bus leista žaisti tik tuo atveju, jei jis susimokės susikaupusias dideles skolas.

Pirmieji turai – manieže.
Vakar į Kauną susirinkę A lygos komandų atstovai aptarė 2008 metų pirmenybių tvarkaraštį. Planuojama, kad šalies čempionato pirmojo turo rungtynės bus žaidžiamos vasario 28 – kovo 1 dienomis. Kovo mėnesį numatomi net penki turai.

„Mūsų klubai rengdavosi sezonui beveik pusę metų – iki šiol pirmenybės baigdavosi lapkričio pradžioje, o naujasis čempionatas prasidėdavo balandį. Tarpsezonis turi būti trumpesnis. Pirmieji čempionato turai galėtų vykti sostinės „Sportimos” manieže. Čia, taip pat statomame Marijampolės futbolo manieže pirmenybes būtų galima ir baigti”, – kalbėjo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis direktorius Julius Kvedaras.

Tvarkaraščio sudarytojai preliminariai buvo numatę, kad A lygos turai vyks pirmadieniais ir ketvirtadieniais. LŽ žiniomis, darbo dienomis siūlė žaisti „Kauno” klubo vadovai. Tačiau LFF prezidentas Liutauras Varanavičius pareiškė, kad šalies Futbolo federacija kategoriškai nepritaria idėjai rengti rungtynes darbo dienomis. „Mes aiškiai išsakėme savo poziciją – A lygos čempionatas turi prasidėti kovo mėnesį. Turai privalo vykti, išskyrus kelias išimtis, tik savaitgaliais”, – tinklalapiui futbolas.lt sakė L.Varanavičius.

Keturi stipriausi šio sezono A lygos klubai antrą kartą dalyvaus Baltijos lygos turnyre. Šių varžybų pirmąjį turą numatoma rengti kovo 4-5 dienomis.

„Vėtros” strategija keisis

Pagal varžybų nuostatus teisę žaisti A lygoje įgijo I lygos nugalėtojas. Bet nei šias pirmenybes laimėjęs Alytaus „Alytis”, nei kuri kita antrojo šalies diviziono komanda nepareiškė noro kitų metų sezoną rungtyniauti su stipriausiomis ekipomis. Tad A lygoje liko tik 9 klubai.

Futbolo užkulisiuose kalbėta, jog neaiškus ir Vilniaus „Vėtros” likimas, mat jos rėmėjai iš Rusijos nevykdė savo finansinių įsipareigojimų. Tačiau „Vėtros” prezidentas Romas Stašauskas patikino, kad komanda tikrai dalyvaus čempionate. „Nebuvo nė kalbų apie pasitraukimą iš A lygos. Dabar formuojamas klubo biudžetas kitų metų sezonui. Komandos pagrindą sudarys Lietuvos futbolininkai. Galbūt liks keli legionieriai. Šiemet „Vėtroje” buvo daug žaidėjų iš užsienio, bet kai kurie jų ekipai nedavė jokios naudos”, – vakar LŽ pasakojo R.Stašauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.