Gaisrai per parą pasiglemžė trijų žmonių gyvybes

Gruodžio mėnesį gaisruose jau žuvo 10 žmonių, iš jų 3 – per praėjusią parą. Ketvirtadienio vakarą, apie 22 val. 20 min., Klaipėdos rajone, Glaudėnų kaime, užsiliepsnojo savavališkai pastatyta pašiūrė. Atskubėjus ugniagesiams, iš įvairių atliekų suręstas pastatas skendėjo liepsnose, tad jo išgelbėti jau nepavyko. Užgesinus gaisrą, šalia įėjimo buvo rastas stipriai apdegęs 36-erių metų vyro kūnas, o apsinuodijusi dūmais 47-erių metų moteris buvo išvežta į Klaipėdos ligoninę. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, apie 2 val. 25 min., gaisras kilo Vilkaviškio rajone, Kybartuose, Pievų gatvės gyvenamajame name. Per gaisrą apdegė kambarys, jame buvę namų apyvokos daiktai, o gaisravietėje rastas liepsnose žuvęs namo savininkas. Manoma, jog gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus rūkymo lovoje.

Dar vienas tragiškas gaisras ankstų penktadienio rytą, apie 5 val. 20 min., kilo Šalčininkų rajone, Eišiškių miestelyje, Turgaus gatvės daugiabučio namo bute. Gaisro metu apdegė buto sienos ir lubos, sudegė viduje buvęs turtas, o lovoje rastas žuvęs 54-erių metų buto šeimininkas. Gesindama gaisrą, veidą apdegė ir 81-erių metų kaimynė, kuriai vietoje buvo suteikta pirmoji medicinos pagalba.

Kaip rodo gaisrų statistika ir šie pavyzdžiai, daugiausia žmonių žūsta vėlai vakare ir nakties metu, o pagrindinės tokių nelaimių priežastys – neatsargus rūkymas ir elgesys su ugnimi, dažniausiai apsvaigus nuo alkoholio. Dėl to šiemet žuvo 142 gyventojai, o iš viso gaisrai jau pasiglemžė 262 žmonių gyvybes, iš jų 11 vaikų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.