Ministerija: transporto projektams bus panaudota visa šiems metams ES numatyta struktūrinė parama

Susisiekimo ministerija teigia, kad 2007-aisiais įgyvendinamiems transporto projektams bus panaudotos visos šiais metais paskirstytos Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos lėšos.

Minėta parama buvo paskirstyta šių metų lapkritį, vadovaujantis laikinąja ES paramos skyrimo ir administravimo tvarka. Finansavimas suteiktas tik gerai parengtiems ir visus ES paramos reikalavimus atitinkantiems projektams, kurie jau buvo pradėti įgyvendinti arba kurių įgyvendinimui buvo visiškai pasirengta.

Šiemet Lietuvoje sėkmingai įgyvendinami transporto projektai, numatomi finansuoti 2007-2013 metų ES struktūrinės paramos lėšomis. Siekiant šalyje laiku įgyvendinti 2007-2013 metais numatomus projektus ir panaudoti šiuo laikotarpiu jiems skiriamą ES struktūrinę paramą, šiemet įgyvenamiems projektams buvo patvirtinta specialioji biudžeto programa. Ši programa leido pradėti įgyvendinti projektus nelaukiant, kol Lietuvą pasieks minėto laikotarpio ES struktūrinės paramos lėšos.

Susisiekimo ministerija viena iš pirmųjų šalyje pradėjo finansuoti 2007-2013 metų projektus, kuriems bus teikiama ES parama.

ES paramos projektams transporto srityje Lietuvoje šiemet paskirstyta 239,7 mln. litų specialiosios programos lėšų.

Didžioji paramos dalis – beveik 200 mln. litų – skirta devyniems kelių projektams: magistraliniams ir vietinės reikšmės keliams rekonstruoti, kelių dangai stiprinti ir žvyrkeliams asfaltuoti. Dar 40 mln. litų parama numatyta tarptautiniams Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostams modernizuoti pritaikant juos Šengeno reikalavimams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.