Seimūnas prašo etikos sargų įvertinti jo incidentą su konservatoriumi

Parlamentaras Petras Gražulis kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas įvertinti, ar jo kolega Rimantas Dagys, esą grasinęs su juo fiziškai ir politiškai susidoroti, nepažemino Seimo nario vardo.
„Kadangi Seimo narys Rimantas Jonas Dagys yra Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) partijos narys, o šią partiją Seimas įvardijo kaip turinčią sąsajų su teroristinės organizacijos požymių turinčia asmenų grupe, įvykdžiusia J.Abromavičiaus žmogžudystę, šį išpuolį vertinu rimtai”, – pareiškime rašo Liberaldemokratų frakcijos narys P.Gražulis.

Jis informuoja, kad R.Dagys neatsiprašė, o „pabandžius paduoti ranką, nuo manęs nusigręžė”.

P.Gražulis prašo komisijos išaiškinimo, ar kolegos parlamentaro nežemina Seimo nario vardo ir ar „toks Seimo narys gali užimti atsakingas Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas”.

P.Gražulis dėl, jo teigimu, R.Dagio grasinimų parašė skundą policijai ir trečiadienį buvo apklaustas policijos pareigūnų.

Pasak parlamentaro, jis siūlė policijos pareigūnams apklausti ir jam grasinusį konservatorių, tačiau esą pareigūnas sakęs, kad tai sunkiai įmanoma, nes norint Seimo narį apklausti įtariamuoju tektų gauti viso parlamento leidimą.

Tokia galimybė atsirastų nebent tuomet, jei R.Dagys sutiktų būti apklausiamas savo noru.

Gruodžio 5 dieną P.Gražulis viešai paprašė vidaus reikalų ministro garantuoti jo saugumą, nes esą jam grasinama fiziniu ir politiniu susidorojimu.

Tokį pareiškimą P.Gražulis paskelbė tą dieną, kai Seimas patvirtino konservatoriams nepalankias laikinosios komisijos išvadas dėl buvusio savanorio ir Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūno Juro Abomavičiaus žūties aplinkybių.

Kaip teigia P.Gražulis savo pareiškime Etikos ir procedūrų komisijai, po balsavimo dėl komisijos išvadų „prie manęs prišokęs Seimo narys Rimantas Jonas Dagys pradėjo mane tampyti už švarko rankovės, vartodamas necenzūrinius žodžius, įžeidinėjo bei pagrasino fiziškai bei politiškai susidoroti”.

R.Dagys tokius kaltinimus vadina „fantazijomis” ir „įsivaizduojamomis baimėmis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.