Kariuomenės vadas nesiūlys iš pareigų NATO vadavietėje atšaukti brigados generolą A.Pocių

Nepaisant brigados generolui Arvydui Pociui nepalankių parlamentinio tyrimo išvadų, kariuomenės vadas Valdas Tutkus neketina siūlyti atšaukti jį iš pareigų NATO vadavietėje ar taikyti jam kitas drausmines nuobaudas.
Seimas praėjusią savaitę patvirtino laikinosios komisijos išvadas dėl buvusio savanorio ir Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūno Juro Abomavičiaus žūties prieš dešimt metų aplinkybių, kuriose A.Pocius kaltinamas melu.

Išvadose teigiama, esą komisijai liudijęs tuometinis lauko pajėgų vadas A.Pocius melavo teigdamas, kad 1993 metais maištavusiems savanoriams iš miško grįžus į Kauno rinktinės štabą, J.Abromavičius ragino grįžti juos į mišką.

Ketvirtadienį paskelbtame V.Tutkaus pareiškime, remiantis Konstitucinio Teismo išaiškinimu, teigiama, kad Seimo laikinosios tyrimo komisijos išvados ar atskiri jų teiginiai yra politinis, bet ne teisinis įvertinimas, todėl tiesiogiai nesukelia teisinių padarinių joje nurodytiems asmenims.

„Gerbiu Seimo patvirtintas Laikinosios tyrimo komisijos išvadas. Noriu pabrėžti, kad Lietuvos kariuomenė yra ir visada liks apolitiška institucija. Ir vykdydamas savo – kariuomenės vado – pareigas esu atsakingas už tokį kariuomenės statuso išsaugojimą”,- pareiškė kariuomenės vadas.

Spalio pradžioje 50-metis A.Pocius išskrido į JAV eiti NATO Jungtinių pajėgų transformacijos vadavietės Norfolke, Virdžinijos valstijoje, viršininko pavaduotojo kariniam švietimui ir mokymui pareigų. Į jas brigados generolą delegavo Lietuvos kariuomenės vadovybė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Kariuomenės vadas nesiūlys iš pareigų NATO vadavietėje atšaukti brigados generolą A.Pocių"

  1. Jurkus

    Pasielgta solidžiai.Sakyčiau,nekompromituojama kariuomenė ir jos vadai,kaip norėjo Graužinienės komisarai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.