Lietuvos verslininkai nesibodi vežtis paukštienos iš Lenkijos paukščių gripo regionų

Lenkijoje atsiradus paukščių gripo židinių, Lietuvos verslininkai nesibodi pažeidinėti draudimą ir iš iš apkrėstų regionų bando į Lietuvą įsivežti paukštienos.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad per šią savaitę dėl nustatytų pažeidimų neleista į Lietuvos teritoriją įvežti daugiau kaip 50 tonų paukštienos produktų iš Lenkijos.

„Norime dar kartą pabrėžti, kad Lietuvos verslininkai prisiimtų atsakomybę ir galvotų net tik apie save, bet ir apie visos valstybės gerovę. Paukščių gripo patekimas į mūsų šalį atneštų be galo didelius ekonominius nuostolius valstybei, tuo pačiu ir visuomenei”, – pranešime spaudai sakė Maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas.

Plintant paukščių gripui Lenkijoje, tarnyba ir toliau vykdo sugriežtintą paukštienos produkcijos iš Lenkijos kontrolę. Kontrolė atliekama pasienyje, tikrinamos turgavietės ir kitos prekybos vietos. Pastarųjų dienų kontrolės duomenimis, įvežamos lenkiškos paukštienos produkcijos kiekiai labai sumažėjo.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos ir užkrečiamųjų ligų centro vedėjo Mindaugo Kašinsko, ypatingas dėmesys yra kreipiamas į siuntas iš tų Lenkijos vaivadijų, iš kurių yra uždraustas paukštienos įvežimas, taip pat į produktų ženklinimą, kokybę.

„Kalvarijų poste patikrinta 15 transporto priemonių. Penkios iš jų, kurios priklauso įmonėms „Aivida”, „Nivigrė”, „Gregoris”, „Romega” ir „Nematekas”, vežė paukštieną. Dėl grubių veterinarijos sanitarijos reikalavimų pažeidimų 44 tūkst. kilogramų paukštienos siuntos sulaikytos ir grąžinamos. Dvi transporto priemonės vežė produkciją iš tos Lenkijos vaivadijos, kur nustatyti šeštas ir septintas paukščių gripo atvejai”, – sakė M. Kašinskas.

Į „Maxima LT” prekybos tinklą buvo bandoma pristatyti 2539 kilogramai gyvūninių produktų, tačiau dėl grubių veterinarijos sanitarijos, higienos ir ženklinimo reikalavimų nesilaikymo siunta grąžinta atgal.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.