Šeštoji „Lietuvos ryto” pergalė Eurolygoje

Vilniaus „Lietuvos rytas” namuose rezultatu 75:62 (22:19, 20:25, 20:16, 13:12) nugalėjo Milano „Armani Jeans” komandą ir Eurolygos B grupėje iškovojo šeštąją pergalę bei sustiprino savo pozicijas.

Rungtynes geriau pradėjo varžovai, kurie dėka puikiai rungtyniavusio Ansu Sesay išsiveržė į priekė 10:4. Čia pat Mindaugas Lukauskis atsakė tritaškiu, tačiau ir toliau vilniečiams sunkiai sekėsi stabdyti puikiai puolusius varžovus ir ypatingai A.Sesay. Po dar vieno jo tritaškio, „Armani Jeans” pirmavo 15:7. Vis dėlto netrukus „Lietuvos rytas” kiek suaktyvino gynybą, o po perimto Holliso Price’o kamuolio ir lengvų jų taškų, komandas skyrė jau tik vienas taškas – 16:17. Po minutės pertraukėlės Kenanas Bajramovičius pataikė tritaškį ir persvėrė rezultatą „Lietuvos ryto” naudai – 19:17, o jau kitos atakos metu Artūras Jomantas tolimu metimu padidino skirtumą iki 5 taškų ir užbaigė įspūdingą vilniečių spurtą 13:0, po kurio aikštės šeimininkai pirmavo 22:17. Pirmasis kėlinukas baigėsi vilniečiams esant priekyje 22:19.

Antrąjį kėlinuką pradėjo sunkus K.Bajramovičiaus metimas, o netrukus bosnis galingai įkrovė kamuolį iš viršaus ir rezultatas tapo 26:21. Sėkmingai į žaidimą įsitraukęs Marijonas Petravičius pelnė keturis savo komandos taškus iš eilės ir „Lietuvos rytas” pirmavo 30:23. Čia pat H.Price’as pataikė iš toli ir sugrąžino vilniečiams dviženklį pranašumą – 33:23. Po to kurį laiką „Lietuvos rytas” kontroliavo situaciją aikštėje, tačiau likus minutei iki didžiosios pertraukos puikiai atkarpą sužaidęs Dušanas Vukčevičius po perimto kamuolio pelnė du taškus ir sušvelnino savo komandos atsilikimą iki 3 taškų – 34:37. Vis dėlto, vilniečiai užtikrintai sužaidė pačią antrojo kėlinuko pabaigą, kuomet Martynas Gecevičius pelnė dvitaškį, o didžiąją pertrauką tritaškiu užbaigė H.Price’as ir komandos ilsėtis išėjo „Lietuvos rytui” pirmaujant 42:34.

Trečiąjį kėlinuką komandos pradėjo kiek padrikai ir tris minutes negalėjo pelnyti taškų iš žaidimo. Traviso Watsono galingas dėjimas per Marijoną Petravičių sumažino deficitą iki 37:43, o jau kitos atakos metu jis pelnė du taškus su pražanga ir skirtumas sumažėjo iki 4 taškų – 39:43. Čia pat Matthew Nielsenas sumetė abi baudas, o po dviejų iš eilės M.Lukauskio tritaškių rezultatas tapo 51:39. Vis gi, D.Vukčevičius po minutės pertraukėlės taip pat pataikė iš toli, bet „Lietuvos rytas” ir toliau rungtyniavo užsivedęs ir po M.Petravičiaus metimo iš po krepšio pirmavo 55:42. Iki ketvirčio pabaigos likus dviem su puse minutės M.Lukauskis pelnė dar 3 taškus ir komandas skyrė 13 taškų – 60:47. Šio kėlinuko pabaigoje Eurolygoje debiutavo naujasis „Lietuvos ryto” pirkinys Jaredas Jordanas, tačiau pasižymėti jame nespėjo. Po trijų ketvirčių – aikštės šeimininkų persvara 62:50.

Ketvirtajame kėlinuke varžovai sumažino skirtumą iki vienženklio, o „Lietuvos rytas” iš pradžių niekaip negalėjo pelnyti taškų. Po Danilo Gallinari baudos metimo, vilniečių persvara buvo 7 taškai – 62:55. Jaunasis italas dar pridėjo dvitaškį, tuo tarpu „Lietuvos rytas” beveik 4 minutes nepelnė nei taško. Jų kraitį dvitaškiu atidarė M.Nielsenas – 64:57. Po to vėl daugiau nei 3 minutes nei viena komanda nepelnė nei taško, o iš toli pagaliau iššovė H.Price’as, sugrąžindamas „Lietuvos rytui” dviženklį pranašumą – 67:57. Likus mažiau nei minutei, D.Vukčevičius pataikė abi baudas, tačiau likusį rungtynių laiką „Lietuvos rytas” sužaidė patikimai ir neišleido pergalės iš rankų.

„Lietuvos rytas”: M.Petravičius – 17 (4 atk. kam.), H.Price’as – 15 (5 klaidos, 3 rez. perd.), M.Lukauskis – 12, K.Bajramovičius – 9, Ch.Eidsonas – 8 (8 atk. kam., 4 per. kam., 5 rez. perd.).

„Armani Jeans”: D.Gallinari – 16, A.Sesay – 14, D.Vukčevičius – 12., M.Katelynas – 0

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.