A.Trifunovičius: „Turime ir toliau taip žygiuoti”

Vilniaus „Lietuvos rytas” namuose rezultatu 75:62 nugalėjo Milano „Armani Jeans” komandą. Komandų treneriai pasidalino mintimis apie rungtynes.

„Armani Jeans” treneris Attilio Caja: „Žaidėme gana neblogai prieš puikią komandą, turėjome galimybę laimėti, tačiau prametėme svarbius metimus ir pralaimėjome. Mūsų žaidimo planas buvo sustabdyti vilniečių greitąjį puolimą, kas mums gana neblogai pavyko. Jie taip pat gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių puolime ir mes juos šiek tiek sustabdėme. Abi komandos dažnai skundžiasi dėl teisėjų. Vis gi, vienas iš jų buvo toks, kokio dar nesu matęs – jis buvo latvis.”

Paklaustas apie Gallinari ir Jomanto mikrodvikovą, strategas teigė, kad abu žaidėjai yra puikūs: „Jomantas yra stiprus fiziškai, tačiau Gallinari lenkia Artūrą pagal talentą.”

Kalbėdamas apie Mindaugą Katelyną, specialistas sakė, kad lietuvis yra geras žaidėjas, tačiau galbūt per vėlai prisijungė prie komandos: „Jam taip pat sunku, kadangi jo pozicijoje pagrinde žaidžia Ansu Sesay, kuris šį sezoną rungtyniauja išties puikiai. Mes šiandien dažnai atakavome iš toli, nes „Lietuvos rytas” yra labai stiprus po krepšiu.”

„Lietuvos ryto” treneris Aleksandras Trifunovičius: „Labas vakaras, žinojau, kad visi tikėjosi, jog žaisime taip pat, kaip ir praėjusią savaitę. Kad pakartotume tokias rungtynes, reikėjo Vilniuje „Cibona” ekipos. Sezonui bėgant vis greičiau, mes susigrąžinome, ką turėjome ir mūsų pareiga yra ir toliau taip žygiuoti. Norime ir toliau sunkiai dirbti, nepaisant to, ar laimime, ar pralaimime po sunkios kovos. Turime pasisemti patirties ir iš pralaimėjimų ir priimti juos teisingai. Sveikinu savo žaidėjus, kad jie išliko tokie pat. Šiandien prieš rungtynes žaidėjams sakiau, kad ši Milano komanda yra visiškai kitokia, nei ta, prieš kurią laimėjome išvykoje.”

„Nesustabdėme A.Sesay ir paėmęs pertraukėlę pradžioje, supykau, kad per pirmas penkias minutes prasižengėme tik kartą. Ši varžovų komanda žaidžia daug geriau, Vukčevičius yra puikus snaiperis, o Gallinari jau nebėra tik perspektyvus – jis jau dabar duoda akivaizdžią naudą savo komandai. Po tos pertraukėlės mes susiėmėme ir žaidėme kur kas geriau, nors po to ir buvo pražangų, kurių ir neturėjo būti. Dar kartą pasakysiu, kad esu patenkintas savo komanda šiandien. Ši komanda tikrai turi rezervų.”

Paklaustas, ar Jomantas turėjo specialią užduotį išvesti Gallinari iš žaidimo, jis sakė: „Jomantas apskritai šį sezoną žaidžia geriausią krepšinį. Artūras ir Marijonas puikiai sužaidė antrąją rungtynių pusę. Jomantas tikrai gerai gynėsi prieš Sesay. Buvau nepatenkintas tik dėl to, kaip vienu momentu, kai Nielsenas bandė prieš jį gintis. Kalbant apie Artūrą, jeigu jis ir toliau taip žais ir tobulės, jis bus vienas geriausių Europos žaidėjų. Stabdyti Sesay nebuvo vienintelė jo užduotis.”

Kalbėdamas apie debiutines Jaredo Jordano rungtynes Eurolygoje, strategas kalbėjo: „Jis dar tik neseniai atvyko, jam dar reikia priprasti komandos. Hollisas žaidė gerai ir nenorėjau paprasčiausiai mesti jo į žaidimą antroje rungtynių pusėje. Manau, kad netrukus jis prisitaikys ir pilnai aklimatizuosis, galbūt po savaitės. Tuomet jis turėtų dažniau keisti Price‘ą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.