„Lietuvos verslininkai turi aktyviau veržtis į užsienio rinkas”, teigia prezidentas V. Adamkus

Lietuvos Respublikos prezidentūroje trečiadienį pagerbti labiausiai šalies ekonomikai nusipelnę asmenys ir įmonės.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos apdovanojimų ceremonijoje prezidentas Valdas Adamkus penkių Lietuvos įmonių vadovams ir Lietuvos ambasadoriui Latvijoje Antanui Vinkui įteikė „Metų eksporto” prizus. Už pagalbą Lietuvos verslo įmonėms megzti ryšius ir žengti į užsienio rinkas prizas taip pat įteiktas Vyriausybės vadovui Gediminui Kirkilui.

Metų verslininke tapo bendrovės „Nesė” direktorė Inga Česnakienė. Nauja nominacija „Sėkmės žingsnis” įteikta įmonei „Plasteksus”, sugebėjusiai per trumpą laiką įsitvirtinti rinkoje ir pradėjusiai sėkmingai eksportuoti produktus bei paslaugas į užsienį.

„Lietuvos eksporto” prizai įteikti Kauno „Mechel Nemunas”, Vilniaus „Transekspedicija”, Šiaulių „Artilux Baltija”, Panevėžio „Lietkabelis” ir „Klaipėdos kartonas” įmonėms.

Sveikindamas nugalėtojus prezidentas V. Adamkus pažymėjo, kad Lietuvos verslo laimėjimus patvirtina ir augantis Lietuvos eksportas bei įmonių skelbiami plėtros planai. Šalies vadovas teigiamai įvertino verslininkų sugebėjimą konkuruoti su kitų, ekonomiškai kur kas stipresnių, ES šalių verslininkais ir būti lygiaverčiais partneriais net ir smarkiai išaugus veiklos sąnaudoms.

Sveikindamas Metų verslininkės apdovanojimo laimėtoją, prezidentas V. Adamkus pasidžiaugė, kad kasmet vis daugiau moterų imasi atsakomybės ir pradeda savo verslą, įgyvendina naujas kūrybines idėjas ir priima vadovavimo iššūkius.

„Esu įsitikinęs, kad moterų dalyvavimas versle yra vienas iš veiksnių, lemsiančių kūrybingą ir klestinčią mūsų visų ateitį”, – sakė valstybės vadovas.

Prezidentas išreiškė viltį, kad Lietuva taps viena iš pirmaujančių valstybių Pasaulio banko, „The Economist” ir kitų analitikų grupių pristatomuose Konkurencingumo, Ekonominės laisvės ar Verslo aplinkos tarptautiniuose indeksuose, kuriuose išskiriamos atviriausios ir didžiausią eksporto potencialą turinčios šalys.

Pasak valstybės vadovo, ekonomikos ekspertams vis aiškiau įvardijant grėsmes dėl galimo Lietuvos ekonomikos augimo sulėtėjimo ir konkurencingumo mažėjimo, ypač svarbus darosi verslininkų indėlis į šalies ekonomikos funkcionavimą.

„Prekių ir paslaugų eksportas – viena iš esminių mažos valstybės ekonominio klestėjimo sąlygų. O kiekvienai šaliai naudinga veikla privalo būti skatinama. To ir buvo siekiama prieš 84 metus kuriant Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmus, tuos pačius tikslus tęsdami tradiciją puoselėjame ir šiandien”, – sakė Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos generalinis direktorius Vitas Mačiulis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.