Smiltyniškiams – grėsmė mokėti už keltą

Bendrovė „Smiltynės perkėla” keičia senuosius leidimus nemokamai keltis per Kuršių marias į naujus ir saugesnius – ateinančiais metais senieji nebegalios.

Anot bendrovės direktoriaus Algirdo Žukausko, kol kas uostamiesčio Savivaldybė dar nesuskubo pateikti Smiltynės gyventojų, kurių yra apie 120, ir įmonių sąrašų – jiems išduodami leidimai keltis nemokamai, – nors iki metų pabaigos liko tik pora savaičių.

„Būsim priversti imtis drastiškų priemonių – nėra paraiškos, ir mes žmonių nekelsim. Tegul nesupyks Smiltynės gyventojai ir ten registruotos įmonės, kai mes atsisakysim juos kelti ir tegul kreipiasi į miesto Savivaldybę, kad jais pasirūpintų”, – įspėjo A. Žukauskas.

„Smiltynės perkėlos” vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad leidimu nemokamai keltis per Kuršių marias gali naudotis tik asmuo, kuriam ši teisė suteikta. Perdavusieji savo leidimą tretiesiems asmenims gali netekti teisės keltis per marias nemokamai ištisus metus. Šiemet, anot A. Žukausko, buvo nustatyti 32 piktnaudžiavimo atvejai – daugiausia tarp fizinių asmenų.

Šiemet „Smiltynės perkėla” kels per 2 mln. keleivių ir 600 tūkst. transporto priemonių. Pernai buvo 5 proc. daugiau keleivių ir 6 proc. – transporto priemonių. Anot A. Žukausko, nuo birželio pakilusios perkėlimo kainos tam įtakos neturėjo. Labiausiai keleivių srautui įtaką daro orai.

Numatomos šių metų pajamos – per 14 mln. litų. Tai yra šiek tiek daugiau nei praėjusiais metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.