Pagalbininkai – „sausi”, komisarui – papeikimas

Atlikus tarnybinį patikrinimą paaiškėjo, jog po tragedija pasibaigusios avarijos Aleksandrijos kaime, ją sukėlusį policijos patrulį gelbėjo brolis ir kolega. Esą jei ne ši pagalba, šiandien nebūtų abejonių, ar policininkas avariją sukėlė blaivus.

Po tragedijos Skuodo rajone, Aleksandrijoje, kai vietos policijos patrulio Sauliaus Pauliko sukeltoje avarijoje žuvo trys 10-mečiai, praėjus mėnesiui paskelbti Policijos departamente atlikto tarnybinio patikrinimo rezultatai.

Tik jiems paaiškėjus, t. y. užvakar, į tarnybą grįžo Skuodo rajono policijos komiariato (PK) viršininkas Algimantas Šideikis. Jam skirtas griežtas papeikimas.

Įvertinimo sulaukė ir dar du Skuodo rajono PK darbuotojai. S. Pauliko brolis komisariato Operatyvaus valdymo grupės vadovas Giedrius Paulikas tarnybinės nuobaudos išvengė tik todėl, kad spėjo palikti darbą. Taip pat neva pasielgė ir padėjimu po avarijos sprukusiam draugui S. Paulikui įtartas Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus pareigūnas Giedrius Kova.

Tarnybinį patikrinimą atlikusi Policijos departamento Vidaus tyrimų valdyba A. Šideikiui pavedė nuspręsti, ar dėl šio įvykio bausti dar keletą pareigūnų. A. Šideikis „Vakarų ekspresui” sakė sprendimą priimsiantis tik susipažinęs su visa Vidaus tyrimų valdybos atsiųsta medžiaga.

„Griežtas papeikimas man skirtas už nepakankamą pavaldinių kontrolę. Situacija nepavydėtina, tad, manau, kad esu nubaustas teisingai. Nors komisariatas iki šiol buvo kone pavyzdinis dėl pasiektų rezultatų”, – sakė A. Šideikis.

Skuodo rajono PK viršininkas pasakojo, jog G. Paulikas – vienintelis pareigūnas, išėjęs iš darbo po Aleksandrijos tragedijos.

Žinia, iš Skuodo rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigų pasitraukė ir S. Pauliko tėvas Aloyzas Paulikas. Vyras bandė sprendimą teisinti sveikatos problemomis.

„Vakarų ekspresas” jau rašė, kad S. Paulikas policijos komisariate pasirodė lydimas brolio, o po avarijos jau buvo praėję apie 17 val. Atlikus kraujo tyrimą alkoholio jame nerasta.Anot liudytojų, po avarijos mačiusių S. Pauliką, jis galėjęs būti neblaivus. Tačiau ilgai nuo visuomenės slėptuose šlapimo tyrimų rezultatuose alkoholio irgi nerasta.

Ikiteisminį tyrimą atliekančios Skuodo rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Valdemaras Vaitekūnas sakė, kad tyrimas, kaip žadėjo šalies generalinis prokuroras Algimantas Valantinas, šiemet užbaigtas nebus. V. Vaitiekūnas akcentavo, kad šlapimo ir kraujo tyrimai nėra svarbiausi įrodymai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.