Už pergalę – padėka Dievui ir sirgaliams

Ir komandos draugams, žinoma. Štai kam padėką skyrė Kauno „Žalgirio” legionierius Markusas Braunas, fantastiškai žaidęs 7-ojo vyrų krepšinio klubų Eurolygos turo rungtynėse ir padėjęs savo ekipai iškovoti pergalę.

Užvakar „Žalgiris” gražiose ir atkakliose A grupės rungtynėse namuose įveikė vieną turnyro favoričių Vitorijos „Tau Ceramica” ir iškovojo trečiąją pergalę. Žalgiriečiai lieka nepralaimėję savo aikštelėje.

Paskutinėse pirmojo rato rungtynėse kauniečiai svečius iš saulėtosios Ispanijos įveikė rezultatu 95:92 (19:23, 27:25, 18:15, 31:29). Žalgiriečiai ketvirtadienio susitikime suklydo „tik” 12 kartų.

Lietuvos čempionų vedlys į pergalę buvo M. Braunas, sužaidęs fantastiškas rungtynes. Tai pripažino ir komandos draugai, ir varžovai.

„M. Braunas pataikė keletą neįtikėtinų tritaškių ir buvo pagrindinis pergalės kalvis. Jei būtume geriau gynęsi prieš jį, būtume laimėję”, – po varžybų sakė Vitorijos klubui atstovaujantis Simas Jasaitis, ketvirtadienį pelnęs 6 taškus.

M. Braunas neprametė nė vieno iš 6 tritaškių, iš kurių du pataikė varžybų pabaigoje, o iš viso legionierius per 30 min. pelnė 27 taškus. Jis užėmė 4 vietą tarp naudingiausių Eurolygos 7-ojo turo varžybų žaidėjų.

Prie kauniečių pergalės Markas Popovičius prisidėjo 18, Jonas Mačiulis – 11 taškų. Vitorijos ekipai po 18 taškų pelnė Zoranas Planiničius ir Igoris Rakočevičius.

Po šios pergalės „Žalgiris” lieka 5-ojoje A grupės turnyrinės lentelės vietoje ir kitas rungtynes žais taip pat namuose gruodžio 13 dieną su Bolonijos „Virtus VidiVici” krepšininkais.

Kiti ketvirtadienio rezultatai.

A grupė. Liublianos „Union Olimpija” – Sopoto „Prokom Trefl” 68:49 (Donatas Slanina „Prokom Trefl” pelnė 7 taškus, Tomas Masiulis nepasižymėjo).
B grupė. Tel Avivo „Maccabi” – Salonikų „Aris” 85:70 (Simonas Serapinas „Aris” taškų nepelnė); Le Mano „Sarthe Basket” – Milano „Armani Jeans” 63:71 (Mindaugas Katelynas „Armani Jeans” pelnė 2 taškus).
C grupė. Atėnų „Panathinaikos” – Madrido „Real” 92:85 (Šarūnas Jasikevičius „Panathinaikos” pelnė 21 tašką. Įžaidėjui tai buvo 100-osios rungtynės Eurolygoje).

KOMENTARAI

„Žalgirio” gynėjas Markusas BRAUNAS.

„Po tokių rungtynių turiu padėkoti Dievui, nes galėjau rungtyniauti po labai sunkios traumos. Žaidėme namų arenoje ir mūsų gerbėjai buvo nuostabūs. Gindamiesi praleidome daug taškų, judėjimas gynyboje buvo skylėtas, tačiau apibendrinant viską įvykdėme gerai ir tai buvo puiki komandinė pergalė. Vaikinai sukūrė man gerų situacijų ir aš galėjau gerai pasirodyti ekrane. Mes turime būti labiau susikaupę išvykose ir pradėti laimėti svečiuose, jei norime būti gera komanda”.

„Tau Ceramica” klubo vyriausiasis treneris Nevenas SPAHIJA.

„Žalgiris” mūsų nenustebino, nes žiūrėjome jo rungtynes su CSKA ir matėme, kaip gerai jis gali žaisti. Žinojome, kad mums čia bus sunku. Kai grįšime namo ir mano asistentai išanalizuos šias rungtynes, aš pabandysiu išsiaiškinti visas pralaimėjimo priežastis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.