Sniego kaina nenuspėjama

Sniego valymo ir išvežimo paslaugas užsakančios įmonės turi gerokai pasvarstyti, kokį šių paslaugų įmonių siūlomą variantą rinktis: kiekvieną mėnesį mokėti tiek pat ir tikėtis gilios žiemos ar vis dėlto rinktis vienkartinį mokestį už atliktą darbą, tikintis, kad sniego bus nedaug.

Sniego valymo paslaugas užsakančios įmonės LŽ tvirtino, kad pasirinkti tinkamą variantą sudėtinga, esą žiemos kaprizų nenuspėsi. Vis dėlto paaiškėjo, kad linkstama dažniau rinktis abonementą – pasamdytai įmonei kiekvieną mėnesį mokėti sutartą sumą, nepriklausomai, kiek yra sniego. Tuo tarpu tokias paslaugas teikiančios įmonės LŽ patikino, kad konkuruoti rinkoje mėgina paslaugų kokybe.

Žiemos nenuspėsi

„DSVS Transport” logistikos direktorius Paulius Darginavičius sakė, kad įmonė sudaro sutartis pagal abonementinį mokestį, taip esą paprasčiau. „Jei sninga, mes galime reikšti pretenzijas, kad nenuvalyta. Tuo tarpu, vienkartinio iškvietimo atveju reikia pranešti iš anksto. Abonementinis mokestis – paprasčiau”, – sakė P.Darginavičius. Vis dėlto pašnekovas neslėpė, kad sutarties sėkmė priklauso nuo to, ar dažnai sninga. „Praėjusiais metais prasidėjus speigams buvo labai gerai. Vienkartiniai iškvietimai būtų kainavę brangiau”,- tikino įmonės logistikos vadovas.

UAB „Vingis terminalas” ūkio skyriaus vadovas Gediminas Šaučiūnas LŽ sakė, kad įmonė renkasi mėnesinį abonementinį mokestį, nustatomą pagal nuvalomo ploto kvadratūrą. „Yra sniego ar nėra – vis tiek valančiai įmonei mokame abonementinį mokestį”, – sutarties sąlygas apibūdino pašnekovas. Jo teigimu, nuspėti, kokį variantą rinktis, nėra paprasta. „Kartais išloši rinkdamasis valandinį mokestį, kartais – abonementinį. Sunku nuspėti žiemos kaprizus”, – sakė G.Šaučiūnas, pabrėžęs, kad įmonė renkasi palankiausią variantą. „Anksčiau už darbo valandas mokėdavome. Po to daugelis įmonių ėmė rinktis abonementinį mokestį”, – sakė jis.

Orientuojasi į kokybę

UAB „Geras valymas” projektų vadovas Darius Judickas LŽ pasakojo, kad įmonė sudaro įvairias sutartis. „Yra reguliarios sutartys, kartais atsižvelgiama ir į sugaištą laiką”,- sakė jis. Sutarčių su skirtingomis organizacijomis sąlygos ir tarifai nevienodi. „Aišku, yra orientacinė kaina, bet įkainiai skirtingi”, – sakė jis. Priklausomai nuo pageidavimų ir situacijos, sniegas gali būti išvežamas arba nustumiamas į šalį.

Jo teigimu, įmonė orientuojasi į paslaugos kokybę. „Norint užtikrinti gerą kokybę, reikia brangesnių priemonių. Be to, reikia tvarkingų žmonių. Juk neskirsi girtuoklio valyti. Geresnis darbuotojas brangiau kainuoja”, – pasakojo D.Judickas. Jis pripažino, kad sniego valymo paslaugos – specifinis verslas. „Buvo viena įmonė, kuri teikė tik sniego valymo paslaugas žiemą, – sniego nebuvo ir bankrutavo”, – pasakojo įvairias valymo paslaugas teikiančios įmonės projektų vadovas. Paslaugų tarifai, jo teigimu, padidėję apie 10-15 proc. „Brangsta kuras, technika, darbo jėga”,- sakė įmonės projektų vadovas.

UAB „Bobkatoma” nuomos vadovas Vasilijus Alajevas LŽ pasakojo, kad įmonė mokestį ima už darbo valandas. Valanda tokio darbo kainuoja 90 litų. „Jeigu kainą pasakysime iš dangaus, nuostolinga gali būti tiek mums, tiek jums”, – tvirtino įmonės nuomos vadovas. Šiemet lyginant su pernai tarifai, jo teigimu, nepadidėję. Kada bus peržiūrimos kainos, pasak V. Alajevo, neaišku. Jis patikino, kad rinkoje visų įmonių paslaugų kainos panašios. „Esama privatininkų, kurie dirba ir už 50 litų, bet jų technika prastesnė”, – tvirtino pašnekovas. Dėl kainos, pasak jo, konkuruoja tie, kurie „turi porą kastuvų, perka pigesnę techniką ir dirba vieni, be administracijos”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Sniego kaina nenuspėjama"

  1. :)DDD

    pirmiausia nusipirkite sniego,kad turetumete kur panaudoti sniego valymo technika:)DDD

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.