Advokatai: naujas M. Chodorkovskio teismas gali prasidėti vasarį

Buvęs bankrutavusios ir aukcionuose išparduotos Rusijos naftos kompanijos „Jukos” vadovas Michailas Chodorkovskis greičiausiai ateinančių metų vasarį vėl stos prieš teismą dėl vengimo mokėti mokesčius. Tai trečiadienį pranešė jo advokatai.

M. Chodorkovskis buvo suimtas 2003-iaisiais metais ir nuteistas už sukčiavimą ir vengimą mokėti mokesčius kalėti aštuonerius metus. Šių metų pradžioje jam buvo pateikti nauji kaltinimai dėl „svetimo turto pasisavinimo” ir „organizuotos grupuotės nusikalstamu keliu gautų lėšų legalizavimu”.

„Teismo procesas greičiausiai prasidės vasarį… Visas procesas yra klaida”, – „Reuters” sakė M. Chodorkovskio advokatas Robertas Amsterdamas (Robert Amsterdam), kuris mano, kad jo kliento laisvės atėmimo bausmė gali būti pailginta iki 10-15 metų.

„Šie kaltinimai – absoliutus falsifikavimas. Tai pagrindinių žmogaus teisių pažeidimas”, – pridūrė R. Amsterdamas.

Tuo tarpu kitas M. Chodorkovskio advokatas Jurijus Šmidtas sakė, kad su naujos bylos medžiagą jo klientas turi susipažinti iki gruodžio 22 d. „Teismas vargu ar prasidės anksčiau nei vasarį”, – sakė jis.

Po M. Chodorkovskio teismo jo kompanijos „Jukos” turtas buvo išparduotas aukcionuose. Pagrindinė šių aktyvų dalis atiteko valstybinei Rusijos naftos kompanijai „Rosneft”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.