Boratas Kazachstane padidino turistų skaičių

Brito komiko Sašos Barono Koeno (Sacha Baron Cohen) filmas „Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė” (Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan) Kazachstane padidino turistų skaičių, mano šalies turizmo ir sporto ministras Temirchanas Dosmuchanbetovas, praneša naujienų agentūra „Interfax”.

Ministro teigimu, praėjusiais metais į šalį atvyko žurnalistų iš 180 pasaulio šalių. Jie norėjo patikrinti, ar iš tiesų viskas šalyje yra taip, kaip pasakojama garsiajame filme. „Manau, kad net neigiama informacija gali duoti naudos”, – sakė T. Dosmuchanbetovas.

„Norinčių pailsėti Kazachstane skaičius nuolat auga. Vien tik per devynis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, turistų skaičius padidėjo 31,5 proc.”, – sakė Kazachstano turizmo ir sporto ministras.

Kazachstano aviakompanija „Air Astana” iš Jungtinės Karalystės į Kazachstaną skrydžius rengia jau triskart per savaitę, o didžiausios tarptautinės korporacijos Almatos ir Astanos miestuose atidarinėja naujus prabangius viešbučius.

Maža to, atostogų maršrutus siūlančių interneto svetainių savininkai sako, kad susidomėjimas viešbučiais Kazachstane išaugo daugiau nei 300 procentų. O valiutų keitimu besiverčianti „Travelex” įsigijo Kazachstano pinigų – tengių už pusę milijono svarų, kad galėtų patenkinti išaugusią britų turistų paklausą. Pernai kompanija gavo tik vieną prašymą iškeisti svarą į tengę, tačiau per pastaruosius kelis mėnesius tokių jau buvo tūkstančiai.

Tyrimą apie populiariausius kelionių maršrutus užsakiusio portalo „Connected.com” specialistai konstatavo: „Fantastiška, ką padarė Boratas gerindamas Kazachstano įvaizdį”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.