Uostamiestyje sukilo pašto darbuotojai

Vakar kelioms valandoms buvo sustojęs darbas Klaipėdos apskrities centrinio pašto Siuntų pervežimo skyriuje. Nuo 4.30 val. iki 7 val. ryto daugiau nei 10 šio skyriaus darbuotojų streikavo dėl, jų teigimu, netinkamo administracijos elgesio ir varganų algų.

„Vakarų ekspresui” viena ilgametė šio skyriaus darbuotoja, ponia Taisija, pasakojo, esą paštininkams kantrybė trūko po 12 metų nuolatinės įtampos darbe.

Anot Siuntų pervežimo skyriaus darbuotojos, dėl apverktinų darbo sąlygų ir atlyginimo, siekiančio vos 500 litų per mėnesį, neva kalta šio skyriaus viršininkė Valerija Melnikovienė.

„Visi geri darbuotojai arba išėjo, arba jiems buvo sudarytos tokios sąlygas, jog pasilikti tapdavo neįmanoma”, – guodėsi Taisija.

Pasiuntinių pašto skyriaus korespondencijos rūšiuotojai dirba 6 dienas per savaitę nuo 4.30 val. ryto iki 7 val. ryto.

Prieš kurį laiką Klaipėdos apskrities centrinio pašto direktoriui darbuotojos išsiuntė prašymą pakeisti skyriaus viršininkę, buvo pažadėta atsakymą duoti per savaitę. Jo nesulaukusios, moterys nutarė įsisenėjusią problemą spręsti streikuodamos.

Po keleto valandų streiko sulaukus V. Melnikovienės atsiprašymo, korespondencija vėl buvo skirstoma.

Pati skyriaus viršininkė situacijos spaudai komentuoti nepanoro.

„Viską sutvarkėme, viskas gerai, problemų nėra”, – dienraščiui sakė V. Melnikovienė.

AB „Lietuvos pašto” ryšių su visuomene skyriaus atstovės Jurgitos Čepulytės teigimu, uostamiesčio Siuntų pervežimo skyriuje vakar vyko ne streikas, o „nesusipratimas”.

Anot J. Čepulytės, buvo sprendžiami vidiniai nesutarimai. Administracijai ir darbuotojams pavyko susitarti gražiuoju, o korespondencija išskirstyta laiku.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

3 atsiliepimai į "Uostamiestyje sukilo pašto darbuotojai"

  1. Valerka

    Reikėtų platesnio sujudimo. Dabar sėdi kaip vištos ir laukia kada išmes į gatvę po prichvatizavimo.Paštas irgi nustekentas,merdi.

  2. Pačto načalnykams

    …Nors Vokietija kariavo, paštas veikė kaip ir anksčiau nepriekaištingai. Jis buvo išnešiojamas du kartus per dieną, laiškai į paskirties vietą būdavo pristatomi nustatytu laiku, vėliausiai po dviejų dienų…
    Čia prieš 70 metų, tai dar nebuvo šiolaikio transporto. Ir teritorijos Lietuvos ir Vokietijos nesulyginamos. Ir kalbama ne apie didmiestyje, o apie per visą šalį išsimėčiusius adresatus, toliausiuose kaimuose, dvaruose…
    O čia – savo paštą matai pro langą, o laiško niekaip nesulauki, nors tame pačiame mieste jis prieš savaitę atiduotas. Pats būtum greičiau nunešęs.

  3. ***

    per dieną dirba 2.5 val ( toks laikas nurodyta tekste ) per savaitę 15 val.
    per mėnesį uždirba 500 Lt, perskaičiavus į pilną darbo laiką išeina 1350 Lt, kaip matome skaičiai nurodyti sąlyginiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.