Vaikų tyko žarnyno virusai

Į ligoninę guldomi virusinėmis žarnyno ligomis sergantys mažyliai. Pirmadienio rytą į Klaipėdos universitetinę ligoninę (KUL) atvežta net 11 vaikų. Kai kuriems prireikė reanimatorių pagalbos.

KUL Vidaus ligų departamento Reanimacijos poskyrio vedėja Vita Vetrovienė „Vakarų ekspresą” informavo, jog šį sezoną gana daug vaikučių į ligoninę atvežama dėl noravirusinės infekcijos, pasireiškiančios vėmimu ir viduriavimu. Rotavirusinės žarnyno infekcijos atvejų kol kas nediagnozuota.

Paprastai Infekcinių ligų skyriuje rudens bei žiemos sezonu guli apie 15 vaikų, sergančiųjų virusinėmis žarnyno infekcijomis. Ne išimtis ir šis sezonas.

Ne vieną mažylį dėl didelės organizmo dehidratacijos, sutrikdančios rūgščių bei šarmų ir elektrolitų balansą, tenka guldyti į Reanimacijos skyrių.

Dauguma į ligoninę paguldytų vaikų mažamečiai – nuo aštuonių mėnesių iki 2-2,5 metukų.

Jei vaikas pradėjo smarkiai vemti ar viduriuoti, dėl galimos dehidratacijos gydytoja V. Vetrovienė tėvams pataria nedelsti ir vežti jį į ligoninę. Kad vaikas ligą lengviau ir greičiau įveiktų, reikalingas hospitalinis gydymas ir režimas.

Specifinių vaistų nuo šios virusinės infekcijos nėra. Vaikams skiriamas simptominis gydymas, pasirūpinama, kad organizmas gautų pakankamai skysčių.

Visuomenės sveikatos centro gydytojos epidemiologės Rūtos Ščerbavičienės duomenimis, sergamumo virusinėmis žarnyno ligomis piko šiemet nėra – bent kol kas šiomis ligomis serga kiek mažiau vaikų nei pernai tuo pačiu metų periodu.

Didesnio sergamumo virusinėmis žarnyno infekcijomis nepastebėjo ir Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyriausioji vaikų gydytoja Nijolė Mondeikienė. Per savaitę į polikliniką atvedama keletas sunegalavusių mažylių iki 2 metukų amžiaus. Vienus prireikia guldyti į ligoninę, o esant lengvesnei ligos formai stropesnės mamytės ligoniukus pagydo pačios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.