G.Kirkilas: pensijos didės keliskart daugiau nei brangs dujos

Vyriausybės vadovas socialdemokratas Gediminas Kirkilas pareiškė, kad valstybės kompensacijos socialiai remtiniems žmonėms bus kelis kartus didesnės nei dujų kainų augimas nuo kitų metų pradžios.
„Dujų kaina procentiškai didėja daug, bet iš esmės tai 3-4 litai tiems žmonėms, kurie buityje vartoja dujas, o mūsų kompensacija – tai yra pensijų didinimas – kelis kartus viršys šitą brangimą”, – interviu Lietuvos radijui antradienį teigė G.Kirkilas.

Premjeras pakartojo, kad nuo kitų metų bus didinamos valstybės remiamos pajamos, kitos socialinės išmokos, pašalpos šeimoms, auginančioms vaikus, taip pat minimalus atlyginimas. valstybės tarnautojų, biudžetininkų, mokytojų, aukštųjų mokyklų dėstytojų atlyginimai.

Anot jo, tarnautojų ir biudžetininkų atlyginimai didinami „dėl to, kad didėja energetikos, pirmiausia dujų, kainos”.

„Mes taip pat numatome padidinti paramą tiems žmonėms, kurie šildys būstą. Kalbu apie valstybės remiamas pajamas visų pirma – jos palies neturtingiausius sluoksnius, o antra, didinsime pensijas, bet daugiau mažiausias”, – tvirtino G.Kirkilas.

Rusijos dujų koncernui „Gazprom” didinant Lietuvai tiekiamų dujų kainą bei brangstant naftos produktams pasaulio rinkose, dujos gyventojams nuo sausio mėnesio brangs vidutiniškai 75 proc. Neabejojama, kad pabrangusios dujos didins daugelio prekių ir paslaugų kainas, o ateityje – ir centralizuoto šildymo kainas.

G.Kirkilas pripažino, kad dujų kainos didėjimas neabejotinai turės įtakos infliacijai, tačiau, jo prognozėmis, vidutinė metinė infliacija kitais metais sieks iki 6,5 proc., o šiemet – apie 5 procentus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

5 atsiliepimai į "G.Kirkilas: pensijos didės keliskart daugiau nei brangs dujos"

  1. viktoras

    tegu nepamirsta, kad ne tikdujos brangsta

  2. Vitas

    Galetu ir nenusisneketi,nes dujos silumos gamybai irgi brangsta,nereikia mulkinti tautieciu.Gal AMB ir panasiu pensijos padidejimas ir padengs duju pabrangima,na o kaip su paprastu Jonu ar Petru?

  3. Giedrius

    Pas pacius rusus dujos pabrango

  4. negi

    tai negi pensijos padides 75 proc?

  5. Lina

    Taigi.Tegul duoda mums,paprastiems mirtingiesiems,jei ne Europinius atlyginimus ir visokias ismokas,tai bent ta,ka gauna PATYS!
    Mes ir toliau turim verztis dirzus,jeigu yra dar ka verzt,ir kazkaip-egzistuot!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.