Prezidentas Tauragėje domėsis, kaip kovojama su kontrabanda

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus rytoj Tauragės ir Pagėgių savivaldybėse domėsis kontrabandos paplitimo pasienio rajonuose ir nepilnamečių įtraukimo į nelegalų verslą problemomis.

Lietuva su kitomis Europos Sąjungos narėmis naujokėmis šiemet įsilies į Šengeno erdvę. Šalies vadovas mato opią valstybės problemą – nemažėjančius kontrabandos srautus per Lietuvos, o kartu ir išorines ES sienas, ypač su Kaliningrado sritimi.

Prezidentui V. Adamkui itin didelį nerimą kelia vaikų įtraukimas į šį nelegalų verslą. Nepilnamečiai kontrabandos versle atlieka žvalgų ir informacijos teikėjų darbą. Cigarečių kontrabanda užsiimančios nusikalstamos grupuotės samdo vaikus nuo 12 iki 18 metų amžiaus, kad išvengtų teisinės atsakomybės.

Vizito metu šalies vadovas Bardinų užkardoje apžiūrės UNISAS techninę sistemą. Pagėgių rinktinėje Prezidentas lankysis sulaikytų transporto priemonių bei konfiskuoto kontrabandinio turto saugyklose.

Tauragės rajono savivaldybėje Lietuvos vadovas dalyvaus apskritojo stalo diskusijoje kovos su kontrabanda klausimais. Į pokalbį pakviesta atsakingų pareigūnų iš Vidaus reikalų ministerijos, Policijos ir Muitinės departamentų, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Tauragės savivaldybės ir apskrities vadovai bei Vaiko teisių kontrolierė.

Apsilankęs Tauragės Jovarų vidurinėje mokykloje, Prezidentas su vyresnių klasių mokiniais diskutuos apie jėgos ir smurto kultą ugdymo įstaigose, moksleivių santykius su pedagogais, popamokinę veiklą.

Vėliau Lietuvos vadovas lankysis fotografo ir žurnalisto Renaldo Malycho parodos, kurioje eksponuojamos nuotraukos iš Prezidento V. Adamkaus užsienio vizitų, atidaryme.

Apsilankymą Tauragėje valstybės vadovas baigs susitikimu su miesto bendruomene Tauragės kultūros rūmuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Prezidentas Tauragėje domėsis, kaip kovojama su kontrabanda"

  1. pilietis

    Ka tas zasinas cia perversma nori padaryti,kontra ejo ir eis.Ne tokiems mulkiams sustabtyti ju srautus, cia turi visa visuomene tuo uzsiimti. Atvaziuos pakalbes ir viskas pasitvarkys, kaip gerai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.