Dėl verslininko apiplėšimo ir nužudymo įtariami taksistai

Ypač slaptai vilniečio verslininko nužudymo aplinkybes tiriantys Klaipėdos rajono teisėsaugininkai sulaikė du įtariamuosius.

Vakar Klaipėdos rajono apylinkės teismo sprendimu trims mėnesiams suimti du vyriškiai, įtariami prisidėję prie vilniečio verslininko Artūro Ragausko (gim. 1976 m.) nužudymo. Prieš tai jie dvi paras praleido Klaipėdos rajono policijos areštinėje.

Teisėsaugininkai šykščiai komentuoja nusikaltimo tyrimo aplinkybes – esą tai gali pakenkti tyrimui.

Neabejojama, kad vilnietis gyvybės neteko siekiant jį apiplėšti. Esą plėšikų grobiu tapo apie keliasdešimt tūkstančių litų.

„Vakarų ekspreso” duomenimis, penktadienio naktį Klaipėdos rajono PK teisėsaugininkai kaip įtariamuosius sulaikė tris vyrus, tačiau į teismą prašydami suimti ilgesniam laikui kreipėsi tik dėl dviejų.

Už grotų liko du uostamiesčio taksistai: vienas jauno amžiaus, kitas – pusamžis. Abu įtariamieji teisti, vienas net už nužudymą.

Esą auka tapęs verslininkas uostamiestyje ieškodavęs nuotykių bei taip susipažinęs su taksistais dirbusiais įtariamaisiais.

Taksistai į policininkų rankas pakliuvo prašnekus 19-metei klaipėdietei. Viename uostamiesčio naktinių klubų šokėja dirbanti mergina areštinėje praleido vos dvi paras ir grįžo į laisvę. Pareigūnai ją buvo sulaikę kaip apie nusikaltimą žinojusį, tačiau teisėsaugai nepranešusį asmenį.

„Vakarų eksprese” rašėme, kad statybų bendrovės „Eva tvirtovė” direktoriaus A. Ragausko kūnas su durtine žaizda nugaroje bei smaugimo žymėmis ant kaklo buvo rastas lapkričio 27-ąją Klaipėdos rajono Paupalių kaime, melioracijos kanale.

Prieš dvi dienas netoli šios vietos buvo rastas sudegęs jo visureigis „Volvo XC90”. Tąkart teisėsaugininkai mirusiojo neaptiko.

Anot vietos gyventojų, dar nesuniokotas visureigis stovėjęs čia senokai, o policijai apie jį žmonės pranešę tik pamatę, kad sudegė.

Spėjama, kad žudikai nusikaltimo neplanavo: vyriškį nužudė bei paliko laukuose, o vėliau grįžo sudeginti mašinos.

A. Ragauskas dingo lapkričio 19-ąją, kai išvažiavo į statomą objektą Klaipėdos rajone, Bruzdeilyne, bei planavo darbininkams išmokėti atlyginimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.