Neslūgstant nerimui dėl JAV ekonomikos būklės, nafta pinga

Trečiadienį nafta pinga, nes investuotojai sulaukė neigiamų duomenų apie JAV ekonomiką.

Rinkoje vis daugėja ženklų, jog JAV ekonomikos augimo sulėtėjimas neigiamai atsilieps JAV paklausai, ir tai sustabdė naftos kainų augimą. Kainas smukdo ir prognozės, jog Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) per kitą savaitę vyksiantį susitikimą padidins gavybą.

Dienos prekybos sesijoje JAV lengva nafta atpigo 13 centų – iki 94,29 JAV dolerio už barelį, prieš tai atpigusi 3,28 JAV dolerio už barelį. „Brent” rūšies nafta pabrango 24 centais – iki 92,74 JAV dolerio.

„Sudėtinga pirkti naftą, kai rinkoje auga susirūpinimas dėl recesijos pasaulio ekonomikoje, ypač JAV”, – sakė Kenas Hasegawa (Ken Hasegawa) iš „Fimat Japan”.

JAV vartotojų pasitikėjimas lapkritį mažėjo ketvirtą mėnesį iš eilės iki mažiausio lygio per dvejus metus, nes nerimaujama dėl nestabilumo finansų rinkose ir augančių benzino kainų.

JAV energetikos informacijos valdyba trečiadienį turi paskelbti duomenis apie naftos, benzino ir distiliatų atsargas šalyje praėjusią savaitę.

Analitikų prognozėmis, per praėjusią savaitę distiliatų atsargos JAV sumažėjo 1,3 mln. barelių, naftos atsargos sumenko 900 tūkst. barelių, benzino atsargos išaugo 600 tūkst. barelių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.