„Greenpeace” reitingas: blogiausia kompanija – „Nintendo”, o geriausia – „SonyEricsson”

Tarptautinė aplinkos apsaugos organizacija „Greenpeace” sudarė įmonių reitingą pagal jų rūpinimąsi gamta. Blogiausia šiuo požiūriu pripažinta Japonijos kompanija „Nintendo”. Geriausiai įvertinta bendra Švedijos ir Japonijos mobiliųjų telefonų gamintoja „SonyEricsson”, praneša „The Associated Press”.

„SonyEricsson” gavo 7,7 balo iš dešimties galimų ir užėmė pirmąją vietą. Bendrovė pagerino savo senų telefonų perdirbimo programą ir atsisakė naudoti kai kuriuos chemikalus.

Atitinkamai antroje ir trečioje pozicijose atsidūrė „Samsung” ir „Sony”. Šios bendrovės teigiamai įvertintos už gerokai mažesnį toksinių medžiagų naudojimą elektronikos gamyboje.

Tuo tarpu pernai pirmoje vietoje buvusi Suomijos kompanija „Nokia” – didžiausia pasaulyje programinės įrangos gamintoja – šiemet smuktelėjo į devintąją poziciją, nes prastai perdirba senus mobiliuosius telefonus. Pavyzdžiui, „Nokia” vietos įmonės Tailande, Indijoje, Filipinuose ir Rusijoje nepriima senų mobiliųjų telefonų perdirbti. O Rusijoje, Tailande ir Argentinoje „Nokia” interneto svetainėse iš vis neskelbiama informacija apie telefonų perdirbimą.

Dėl tokių pat priežasčių prastokai įvertina ir kita mobiliųjų telefonų gamintoja „Motorola”.

Tuo tarpu kompiuterių gamintoja „Apple” per metus sąraše pakilo viena pozicija iki 11 vietos. Geriau „Apple” įvertinta todėl, kad „iPod” grotuvų ir „Macintosh” kompiuterių gamyboje atsisakė kai kurių chemikalų. „Greenpeace” kompiuterių gamintojai iš viso nebeturės jokių pretenzijų, jei bendrovė pagerins senos technikos utilizavimo programą ir savo interneto svetainėse paskelbs informaciją apie gamyboje naudojamas toksines medžiagas.

Pirmą kartą į „Greenpeace” reitingą pateko ir žaidimų kompiuterių gamintojos. Paskutinėse reitingo pozicijose debiutavo „Nintendo”, surinkusi 0 balų. Žaidimų kompiuterio „Xbox 360” gamintoja „Microsoft” užėmė 16-ąją vietą iš 18.

„Greenpeace” reitingas sudaromas įvertinus duomenis apie kompanijų gamyboje naudojamas gamtai pavojingas medžiagas, taip pat jų įgyvendinamas senų prietaisų perdirbimo programas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.