Karinis laivas parduodamas aukcione

Kone metus vykęs Lietuvos karinių jūrų pajėgų (KJP) laivo A41 „Vėtra” dokumentų perdavimas Valstybės turto fondui neseniai baigtas ir šiuo metu paskelbtas viešas jo pardavimas aukcione.

Buvusio KJP aprūpinimo laivo „Vėtra” ir jame sumontuotų įrenginių pardavimas aukcione vyks gruodžio 18 dieną.

Pradinė siūloma pardavimo kaina – 610 tūkstančių litų. Ar jau yra susidomėjusiųjų šiuo pirkiniu, Valstybės turto fondo specialistai negalėjo pasakyti, mat dokumentų dalyvauti aukcione registracija prasidės tik gruodžio 14-ąją.

Pasak jų, 1977 metais Rusijoje pastatyta kaip tiriamasis laivas jūrinių hidrologinių-hidrocheminių stebėjimų ir tyrimų kompleksui atlikti, „Vėtra” greičiausiai nebus parduodama metalo laužui, mat dar gali būti naudojama plaukioti.

Pagal tarp Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų ir Valstybės turto fondo pasirašytą sutartį, „Vėtra” laikinai saugoma KJP flotilės krantinėje. Pasak KJP vado padėjėjo viešiesiems ryšiams vyresniojo leitenanto Ramūno Kažersko, laivas bus išgabentas, kai tik bus gauti nurodymai.

Pagal Valstybės turto fondo skelbiamas privatizavimo sąlygas, pirkėjas privalo per 10 dienų nuo laivo perdavimo ir priėmimo akto sudarymo dienos patraukti jį iš karo laivų krantinės.

Žinia, „Vėtrą” pakeitė KJP 2006 metais įsigytas naujesnis ir šiuolaikius reikalavimus labiau atitinkantis vadovavimo ir aprūpinimo laivas N42 „Jotvingis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.