Įsižeidęs N. Puteikis skundžia vicemerę

Uostamiesčio konservatorių lyderio Naglio Puteikio vadovaujamas Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio komitetas Savivaldybės tarybos Etikos komisijai nusprendė apskųsti vicemerę Juditą Simonavičiūtę.

Priežastis – esą nederamas mero pavaduotojos elgesys prieš savaitę vykusiame Miesto ūkio komiteto posėdyje.

Pasak N. Puteikio, J. Simonavičiūtė savo replikomis trukdžiusi jam kalbėti bei uždavinėti klausimus „Klaipėdos energijos” atstovams ir tokiu būdu neva bandžiusi sužlugdyti itin svarbaus visiems miestiečiams klausimo dėl šilumos kainų didinimo svarstymą.

Anot N. Puteikio, jei taip elgtųsi kuris nors Savivaldybės administracijos darbuotojas, būtų rasta priemonių jam sutramdyti. Tačiau J. Simonavičiūtė – politikė, ir dar mero pavaduotoja, tad vienintelis būdas konfliktui išspręsti – kreiptis į etikos sargus.

„Pateiksime posėdžio stenogramą, garso įrašą – tegu Etikos komisija pasako savo nuomonę”, – karščiavosi esą dėl vicemerės spaudimo posėdį turėjęs palikti politikas.

Nors balsuojant dėl tokio žingsnio keturi Miesto ūkio komiteto nariai pasidalijo po lygiai, tai, kad J. Simonavičiūtė vis dėlto bus apskųsta Etikos komisijai, lėmė N. Puteikio, kaip komiteto pirmininko, balsas.

Kartu N. Puteikis pateikė pasiūlymą pakoreguoti komiteto reglamentą taip, kad galimiems trukdymams būtų užkirstas kelias. Tam siūlomi keli variantai: nutraukti posėdį ir jokių sprendimų nepriimti, tęsti posėdį po pertraukos, bet jei ir toliau trukdoma – perkelti jį į kitą dieną.

Dėl reglamento pataisų komiteto nariai turėtų apsispręsti po savaitės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.