Klaipėdos politikoje – gelbėtojų šou

Klaipėdos miesto tarybos opozicija vakar pagrasino nuversti dabartinę uostamiesčio valdžią ir pasiūlė suburti naują, plačią koaliciją, kuri būtų pavadinta „Gelbėkim Klaipėdą!”

Tokios iniciatyvos vadinamoji Permainų koalicija ėmėsi po to, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija praėjusią savaitę pripažino, kad Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus.

Žiniasklaidai išsiųstame pranešime teigiama, kad šiuo metu Klaipėdos valdžia neva menkina miesto vardą, yra teisėsaugos institucijų akiratyje.

„Viešai abejojama dėl bene visų Klaipėdos miesto savivaldybės vadovų reputacijos. Tokią situaciją Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Permainų koalicija vertina kaip kritišką, neatitinkančią miesto žmonių lūkesčių ir žalingą Klaipėdai”, – rašoma pranešime.

Opozicijos atstovai išreiškė viltį, kad R. Taraškevičius atsistatydins, o Savivaldybės tarybos valdančioji dauguma ras kuo pakeisti neva abejotinos reputacijos savo lyderius bei ateityje savo darbais įrodys, jog dirba klaipėdiečių labui, o ne siekdami esą asmeninių interesų naudos.

„Jeigu valdančiajai daugumai pritrūks ryžto permainoms, esame pasirengę padėti miesto Savivaldybės taryboje suformuoti plačią koaliciją „Gelbėkim Klaipėdą!”. Tačiau jei valdančioji dauguma nesugebės objektyviai įvertinti situacijos rimtumo ir savo abejotinos reputacijos lyderių daromos žalos Klaipėdai, Permainų koalicija sieks demokratiniu būdu pakeisti dabartinę miesto savivaldybės valdžią”, – dėstomas ultimatumas Klaipėdos valdantiesiems.

Opozicijai neįtinka R. Taraškevičius, jo pavaduotojai Judita Simonavičiūtė ir Benas Šimkus bei Savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius.

„Rėksniai, kurie už nieką neatsako”

Vygantas VAREIKIS, Klaipėdos miesto tarybos valdančiosios daugumos narys

Aš nematau, nuo ko reikėtų Klaipėdą gelbėti. Biudžetas – vienas geriausių tarp kitų Lietuvos miestų savivaldybių. Miestui priklausančių sklypų pardavimo aukcionai – sėkmingi, turto privatizavimas – taip pat. Visi didieji planai vykdomi, ir tai daro mūsų valdančioji koalicija.

Kai sprendžiami reikalai dėl universalios sporto arenos, opozicija kaip tik kiša pagalius į ratus, jie suka uodegą, stengiasi užvilkinti procesus. Dalis jų balsavo net prieš arenos statybą. Reikia atsakyti konkrečiais darbais, o jie už nieką neatsako.

Jie naudojasi padėtimi, tai – rėksnių būrys. Triukšmas keliamas vien dėl triukšmo, kad vėliau mes turėtumėme problemų. Ką reikškia pradėtas ikiteisminis tyrimas? Paprašyti tai padaryti gali bet kas, tačiau išvados – kas kita. Jų nėra. Ir ką jie sakys, kai bylos subliūkš? Jei opozicija pasako, kad yra pažeidimas, kodėl mes tuo turime tikėti?

Jie tiesiog neturi atsakomybės jausmo. Tie, kurie dabar kritikuoja tam tikrus sprendimus, anksčiau patys už juos pasisakydavo būdami valdžioje. Viskas – išpūstas reikalas.

„Ar klaipėdiečiai nori tokios valdžios?”

Artūras ŠULCAS, Klaipėdos miesto tarybos opozicijos lyderis

Aš manau, kad valdančioji dauguma liks nepakitusi, tačiau jei jai būtų ryžto keisti vadovus, mes paremtumėme plačiąją koaliciją. Tai – personalijų klausimas. Jei tai būtų išspręsta, mes padėtume. Paremtume šiuo atveju ir didžiąją, ir mažąją koaliciją. Užtenka atsistatydinti merui, ir pajudėtų visos kitos grandys.

Nesakome, kad valdantieji – nusikaltėliai, tačiau tokia dabar Klaipėdoje aura. Juk ne mes juos įstūmėme į tą dvokiančią krūvą. Patys įlipo. Maža to, mes net padėti bandėme, sakėme merui, kad nusišalintų nuo balsavimo dėl jo firmos reikalų.

Dabartinė situacija miestui yra žalinga. Meras supainiojo interesus, jo pavaduotoja J. Simonavičiūtė – teisme, kitas vicemeras B. Šimkus – nekompetetingas. Mes jo prašėme pateikti atliktų darbų ataskaitą, tačiau sulaukti net nesvajojame, nes nėra, ką pateikti. A. Každailevičiaus veiksmus tiria teisėsaugininkai. Ką žmonės gali galvoti apie tokią Klaipėdą, ar patys klaipėdiečiai nori tokios valdžios?

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.