LKF atmeta „Sakalų” kaltinimus

„Nuo sausio 1 dienos Vilniaus „Sakalų” klubas greičiausiai bus išformuotas”, – taip oficialiam klubo tinklalapiui, kaip jau vakar rašėme, teigė „Sakalų” valdybos pirmininkas Vytautas Kiaušas.

Visa tai jis pareiškė po to, kai klubas skubėjo įregistruoti buvusį Vengrijos „Kaposvar” klubo legionierių Matą Niparavičių. Tą reikėjo padaryti likus ne mažiau kaip 2 val. iki mačo pradžios ir Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) sumokėjus 100 eurų. Vengrijos krepšinio federacija greitai atsiuntė paleidžiamąjį raštą, o gauti leidimą iš LKF pavyko ne iš karto.

Vakar LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas išplatino pareiškimą, kuriame rašoma: „Lapkričio 26 dieną Lietuvos žiniasklaidoje buvo išplatinta informacija, kurioje „Sakalų” klubo valdybos pirmininkas Vytautas Kiaušas kaltina Lietuvos krepšinio federaciją, neva ji „tyčiojasi iš „Sakalų” klubo ir trukdo jam egzistuoti”. Taip pat teigiama, kad LKF „neoperatyviai sprendė paleidžiamojo rašto Vengrijoje žaidusiam ir į Lietuvą grįžusiam krepšininkui Matui Niparavičiui išdavimą”.

LKF pareiškė, kad tokie kaltinimai nepagrįsti ir absurdiški. „Sakalų” klubas dar penktadienio rytą buvo įspėtas, kad norint gauti paleidžiamąjį raštą, pagal FIBA (Tarptautinės krepšinio federacijos) taisykles, privalo sumokėti 100 eurų mokestį, kuris atitenka tos valstybės, kurioje anksčiau žaidė žaidėjas, krepšinio federacijai – šiuo atveju Vengrijos krepšinio federacijai. Kaip įrodymas, kad pinigai sumokėti, turi būti pateiktas tai patvirtinantis dokumentas.

Tokios taisyklės galioja jau daugelį metų ir „Sakalų” klubui jos tikrai ne naujiena. Šių taisyklių privalo laikytis ir LKF, išimtys nebus daromos.

Jei „Sakalų” klubo valdyba dėl vidinės komunikacijos stokos ar dėl kažkokių kitų problemų nesugeba laikytis elementarių taisyklių ir tinkamai atlikti savo darbo, LKF šios problemos neišspręs.

Ateityje siūlytume „Sakalų” klubo vadovui nesivadovauti vien emocijomis, nesisvaidyti nepagrįstais kaltinimais, metančiais šešėlį tiek ant LKF dirbančių žmonių, tiek ant viso Lietuvos krepšinio, o visas kylančias problemas spręsti civilizuotais būdais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.