Vagys perėjo kiaurai sieną

Mažeikiuose iš parduotuvės pagalbinių patalpų naktį pavogtas seifas, kuriame buvo maždaug 50 tūkst. litų. Santechnikos prekėmis prekiaujančią parduotuvę nuo vagių saugojo signalizacija, tačiau tai nepadėjo. Nors ji suveikė, įsibrovėliai spėjo pasprukti ir išsinešti grobį.

Nukentėjęs parduotuvės savininkas Gintautas Langė sulaukė saugos tarnybos pranešimo, kad įsibrauta į saugomą objektą. Signalizacija suveikė apie antrą valandą. Saugos tarnybos darbuotojai ir savininkas skubiai nuvyko į vietą ir labai nustebo, kai langus bei duris rado nepaliestus. Paaiškėjo, kad vagys į G.Langės darbo kabinetą pateko tiesiog per sieną.

Parduotuvė ir Mažeikių turgus naudojasi tuo pačiu angaru. Į jį nusikaltėliai pateko išėmę turgaus langus. Tada nusigavo iki G.Langės kabineto sienų ir lengvai jas išpjovė. „Anksčiau toje vietoje buvo durys, – aiškino parduotuvės savininkas. – Dabar jos uždengtos gipso, drožlių plokštėmis, buvusi anga apšiltinta.”

Manoma, kad vagys be didelio triukšmo išpjovė sieną rankiniu pjūklu. G.Langė pastebėjo, jog buvo bandyta pjauti ir kitoje vietoje. Verslininkas įtaria, kad plėšikai žinojo apie „popierinę” sieną.

Įsilaužėliai griebė apie 30 kilogramų sveriantį seifą, kuriame gulėjo apie 50 tūkst. litų, ir, suveikus judesio sensoriams, spruko iš angaro. Savininko teigimu, daugiau niekas neišnešta, į santechnikos prekių saloną vagys neužsuko. Policijos pareigūnai šio įvykio dar nekomentuoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.