Įžiebta III Lietuvos mokinių olimpinio festivalio ugnis

Lapkričio 26-ąją Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje, kurios mokiniai ne kartą yra tapę jaunimo varžybų ir čempionatų nugalėtojais bei prizininkais, kurioje aktyviai plėtojama sportinė veikla, Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus paskelbė III Lietuvos mokinių olimpinio festivalio pradžią.

Valstybės vadovas ir šio renginio globėjas uždegė Lietuvos mokinių olimpinio festivalio ugnies fakelą ir perdavė jį jauniesiems sportininkams bei kūno kultūros mokytojams. „Prieš trejus metus įgyvendinta mokinių olimpinių žaidynių idėja sušvito visu stiprumu. Džiaugiuosi, kad čia įžiebtas olimpinis deglas, simbolizuojantis skaidrumą ir stiprybę, vėl pradės kelionę po visą Lietuvą”, – kalbėjo V.Adamkus.

Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Algirdas Raslanas pažymėjo, kad jaunimas turi į ką lygiuotis – vos prieš kelias dienas Lietuvos disko metikui Virgilijui Aleknai suteiktas UNESCO sporto čempiono vardas. KKSD vadovas vylėsi, jog turint Lietuvoje tokį žmogų kaip V.Alekną, UNESCO sporto čempioną, švietėjiškas sporto idėjas bus galima paskleisti dar plačiau, o šis gražus ir reikalingas projektas – Lietuvos mokinių festivalis – įgaus dar didesnį mastą. Departamento generalinis direktorius mokyklos vadovams simboliškai įteikė kamuolių. Skelbiant III Lietuvos mokinių olimpinio festivalio finišą, kaip ir kasmet, daugiau kaip 2000 kamuolių gaus žaidynių geriausieji.

A.Raslanas taip pat sakė, kad labai svarbu, jog toks projektas kaip Lietuvos mokinių festivalis organizuojamas bendromis Kūno kultūros ir sporto departamento, Švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto jėgomis. Lietuvos mokinių olimpinio festivalio tikslas – kuo daugiau mokinių įtraukti į sportinę veiklą, drauge skiepyti kilnaus elgesio sporto pasaulyje ir apskritai gyvenime principus.

Pirmajame Lietuvos mokinių olimpiniame festivalyje dalyvavo per 202 tūkst. mokinių, antrajame – apie 250 tūkst. bendrojo lavinimo mokyklų mokinių.

Trečiojo Lietuvos mokinių olimpinio festivalio programą sudaro dvi dalys – sporto varžybos ir sporto šventė, kuri nugalėtojams ir prizininkams bus surengta 2008 metų birželio 7-ąją. Iš viso mokiniai dalyvaus 23 sporto šakų varžybose – krepšinio, futbolo, plaukimo, lengvosios atletikos, slidinėjimo, smiginio, virvės traukimo, kvadrato, rankinio ir kt. Sporto šakų varžybos vykdomos 5 etapais (mokyklų arba atskirų sporto šakų varžybos; miestų, rajonų arba atskirų sporto šakų varžybos; zoninės varžybos; tarpzoninės varžybos ir finalinės varžybos). Festivalyje dalyvauja Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų 1-12 klasių mokiniai.

Parengta bendradarbiaujant su Kūno kultūros ir sporto departamentu

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.