Gruodžio 1-ąją – aukojimo penktajai „Išsipildymo akcijai” pradžia

Gruodžio 1-ąją, šeštadienį, prasidės antrasis jubiliejinės gražia Kalėdų tradicija tapusios „Išsipildymo akcijos” etapas – geros valios Lietuvos žmonės galės aukoti neįgaliems vaikams ir juos globojančioms įstaigoms.

„Žinoma, liūdna, kad šios akcijos vis dar reikia. Tačiau akivaizdu, kad jos reikės dar ne vienerius metus, nes vaikų, gyvenančių globos namuose, be galo daug. Iki pat finalinio akcijos koncerto ir, žinoma, jo metu, bus galima aukoti likimo nuskriaustiems vaikams šiais telefonais: skambinant arba siunčiant SMS žinutes su žodžiu VAIKAMS trumpaisiais numeriais 1890 (auka 2 Lt), 1891 (auka 5 Lt), 1892 (auka 10 Lt). Taip pat padėti vaikams galima prekybos tinkle „Maxima” įsigyjant mėlynas akcijos paramos apyrankes, pervedant pinigus į sąskaitą banke (sąskaitos numeris SEB Vilniaus banke LT89 7044 0600 0385 2791, banko kodas 70440, gavėjas – Labdaros fondas VIENYBĖ), įsigyjant Vilniaus banko išleistą akcijai skirtą mokamąją kortelę. Akcijos remiamiems vaikams taip pat atitenka po 10 centų nuo kiekvieno skambučio informacijos telefonu 118. Visi kartu aukokime tam, kad likimo nuskriaustiems vaikams galėtume nors šiek tiek palengvinti gyvenimą – kad jie gautų stovų, padėsiančių stovėti, specialiai jiems pritaikytų vežimėlių ir kitų būtiniausių priemonių”, – šiemet kaip niekad įvairius aukojimo būdus vardija projekto globėja Nomeda Marčėnaitė.

Šiųmetėje „Išsipildymo akcijoje” jau užsiregistravo rekordiškai daug – 179 globos įstaigos, kuriose gyvena 11 196 vaikai, net 6748 iš jų yra neįgalūs arba turi specifinių poreikių. Visi jie labai laukia visuomenės dėmesio, paramos ir, žinoma, šilumos. Net 1341 globos įstaigose gyvenantis vaikas gali būti įvaikintas.

Kartu su aukojimo pradžia TV3 eteryje startuoja ir specialios „Išsipildymo akcijai 2007” skirtos laidelės. Jas televizijos žiūrovai matys kasdien, iš karto po TV3 Žinių, 19.05 val. Jau penktus metus iš eilės šias laideles kuria TV režisierė Jurga Pukenytė. Šiemet ji akcijai parengė ir įvaikinimą skatinantį klipą.

„Šiais metais akcijos tikslas, o kartu ir šių laidelių tema – ypač jautri. Žiūrėti į neįgalius vaikus ir klausytis jų istorijų tikrai labai sunku. Kartu su Nomeda jau pradėjome lankyti globos namus, kuriuose jie gyvena. Ir nors tai darome jau penkerius metus, ašarų sulaikyti neįmanoma”, – sako J. Pukenytė.

Pirmosiose laidelėse TV3 žiūrovai susipažins su beveik nevaikštančiu ketverių metų Dariuku, kuris globos namuose gyvena nuo dviejų mėnesių. Atskira laidelė bus skirta visai grupei cerebriniu paralyžiumi sergančių vaikų.

„Viena mergina šioje grupėje paimti ir numesti plastikinį buteliuką mokėsi beveik metus. Nors ji jau – paauglė, jos smegenys gyvena vaikyste. Tokiems vaikams menkiausias naujos aplinkos suvokimas – didžiulis atradimas. Jų mokytojai svajoja apie kambarį, kuriame būtų vaikams padėsiančių šviesos stimuliacijos priemonių, kvapų terapijos elementų. Kol kas jie priversti kaip mokymosi priemones naudoti pupeles, riešutus, giles…” – pasakoja J. Pukenytė.

Aukojimo „Išsipildymo akcijai 2007” pradžia ir akcijos naujienų laidelių startas – gruodžio 1 dieną!

„Išsipildymo akcijoje 2007” dalyvaujantys vaikai susirinks į finalinį akcijos koncertą gruodžio pabaigoje. Šį koncertą finansuoja SEB Vilniaus bankas. Visi ryšio operatoriai – Omnitel, Tele2, Bitė GSM, Teo ir Mediafonas – ir šiemet atsisakė administravimo mokesčio už akcijos žinutes ir skambučius, tad visi suaukoti pinigai atiteks vaikams iš globos įstaigų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.