Didėja sezoninio gripo aktyvumas

Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, 47-ąją metų savaitę (lapkričio 19–25 d.) Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų (ŪVKTI) sukeltomis ligomis, lyginant su praeita savaite, padidėjo.

Bendras penkių didžiųjų Lietuvos miestų sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis (52,1 atv./10 000 gyv.) buvo didesnis nei 2006-2007 m. sezono 47-ąją sav. (44,8 atv./10 000 gyv.). Nustatyti 11 gripo atvejų Klaipėdoje, 10 – Kaune ir po 2 – Vilniuje ir Šiauliuose. Sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis nežymiai sumažėjo tik Panevėžyje. Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis registruotas Vilniuje, didžiausias – Šiauliuose.

Europos gripo priežiūros tinklo EISS (European Influenza Surveillance Scheme) duomenimis, 46-ąją metų savaitę, sergamumas gripu ir ŪVKTI Europoje neviršijo šiam metų laikui būdingo lygio. Sezoninio gripo žemas aktyvumas registruojamas Europoje nuo 40 savaitės. Nuo 40 iki 46 metų savaitės Europoje laboratoriškai patvirtinti 69 A ir 39 – B tipo gripo atvejai.

Informacija apie gripą Sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainėje – www.sam.lt

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.