Teismas pradėjo nagrinėti buvusio Vilniaus tarybos nario A.Baranausko bylą

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti kyšio reikalavimu įtariamo buvusio Vilniaus tarybos nario ir buvusio Miesto plėtros komiteto pirmininko pavaduotojo Algio Baranausko baudžiamąją bylą.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įtaria, kad už pritarimą detaliojo plano projektui bei už netrukdymą jį patvirtinti miesto taryboje A.Baranauskas iš suinteresuotų asmenų reikalavo 250 tūkst. litų.

Prieš teismą stojęs 59 metų A.Baranauskas kaltas neprisipažino, tačiau sutiko duoti parodymus teismui. Teismas nusprendė jį apklausti, o į kitus posėdžius kviesti liudytojus.

Šioje byloje turėtų liudyti „Lukoil Baltijos” generalinis direktorius Ivanas Paleičikas.

Praėjusios kadencijos tarybos nariu A.Baranauskas tapo priklausydamas Naujajai sąjungai (socialliberalams), tačiau 2006-aisiais pašalintas iš partijos, kai jo ir dar kelių socialliberalų balsai lėmė sėkmingą interpeliacijos baigtį buvusiam sostinės merui Artūrui Zuokui.

Pasak prokurorų, Baudžiamasis kodeksas numato atsakomybę ne tik už kyšio priėmimą, bet ir už provokavimą duoti kyšį ir kyšio reikalavimą. Taigi šiuo atveju ekstarnautojas yra kaltinamas kyšio reikalavimu.

Jam gresia laisvės atėmimas nuo dviejų iki aštuonerių metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.