Sankt Peterburge milicija guminėmis lazdomis talžė Putino kritikus ir sulaikė Nemcovą

Rusijos milicijos specialiosios pajėgos sekmadienį panaudojo guminius vėzdus prieš prezidento Vladimiro Putino politikai „Nepritariančiųjų žygio”, kuriam valdžia nedavė leidimo, dalyvius.
Sulaikyta dešimtys žmonių, tarp jų – Dešiniųjų jėgų sąjungos (SPS) lyderiai Borisas Nemcovas ir Nikita Belychas, pranešė „Reuters” korespondentai iš įvykio vietos.

Išvakarėse per panašų žygį Maskvoje milicija sulaikė vieną iš opozicijos lyderių – buvusį pasaulio šachmatų čempioną Garį Kasparovą, kuris tą pačią dieną buvo nuteistas penkių parų arešto už nesankcionuotos akcijos, subūrusios iki 3000 žmonių, organizavimą. Liudininkai tvirtino, kad milicininkai elgėsi ramiau nei pavasarį, kai irgi guminėmis lazdomis „ramino” nepritariančiuosius prezidento politikai.

Sekmadienį Peterburgo Nevos prospekte, netoli Ermitažo, susirinko keli šimtai V.Putino oponentų. Jiems pamėginus sustabdyti eismą, milicininkai ėmė suiminėti žmones.

„Mačiau, kaip sulaikė dešimtis žmonių. 5-6 omonininkai nešė juos po vieną nelyginant ryšulius ir kišo į autobusus. Iš Rūmų aikštės išsuko keli autobusai su sulaikytaisiais”, – pranešė „Reuters” korespondentas Denisas Pinčiukas.

Pasak Vyriausiosios vidaus reikalų valdybos atstovo, sulaikyta keliasdešimt žmonių.

B.Nemcovas, kurį parlamento rinkimuose dalyvaujanti SPS ketina kelti kandidatu į prezidentus 2008 metų rinkimuose, kalbėjo Peterburge vykusiame mitinge.

„Svarbiausia, kad Putinas draudžia aptarinėti. Norime paklausti jūsų, pone Putinai, kodėl taip veši korupcija? Valdžia pasiuntė OMON-ą todėl, kad ji silpna”, – tesuspėjo pasakyti politikas, kurį sučiupo penki omonininkai ir nunešė į autobusą.

Paskui milicininkai sulaikė SPS lyderį N.Belychą.

„Jis spyriais buvo nuvytas į milicijos autobusą”, – pranešė „Reuters” korespondentas.

„Reuters” fotoreporteris Aleksandras Demjančiukas pranešė, kad vienas milicininkų tyčia sudaužė kamerą, jam bandant užfiksuoti mitingo dalyvių sulaikymą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.