Tbilisyje mitinguojantys opozicijos šalininkai žygiuoja link Gruzijos parlamento

Gruzijos sostinėje vykstančios jungtinės opozicijos šalininkų akcijos dalyviai žygiuoja link Rustavelio prospekto, kur yra šalies parlamentas.
Kaip praneša žiniasklaida, eisenos priekyje žengia opozicijos lyderiai, vadovaujami kandidato į prezidentus Levano Gačečiladzės. Plakatus, reikalaujančius atkurti televizijos ir radijo bendrovės „Imedi” veiklą ir išlaisvinti politinius kalinius, nešantys mitinguotojai blokavo eismą. Pėsčiųjų žygyje dalyvauja iki 8000 žmonių.

Protesto akcija prasidėjo 13 val. (12 val. Lietuvos laiku) Rikės aikštėje, kai L.Gačečiladzė pasveikino susirinkusiuosius su prezidento Michailo Saakašvilio atsistatydinimu ir „Imedi” veiklos atnaujinimu. Tačiau pastaroji informacija nepasitvirtino.

Mitingą pradėjęs judėjimo „Už vieningą Gruziją” lyderis Gija Tortladzė pažymėjo, kad sekmadienį susirinko daugiau žmonių, nei lapkričio 7-ąją, kai buvo išvaikyta opozicijos akcija.

Su prezidento atsistatydinimu susirinkusiuosius pasveikino ir viena iš Respublikonų partijos lyderių Tina Chidašeli. „Miša Saakašvilis pasitraukė iš Gruzijos politikos ir niekada į ją nebegrįš. Gruzijos žmonės visada tars savo žodį, kuris bus išgirstas. Mes įrodysime, jog esame pati taikingiausia tauta”, – pareiškė politikė.

„Saakašvilis pasitraukė, bet Saakašvilio režimas vis dar egzistuoja, ir jungtinė opozicija jį nugalės sausio 5 dieną”, – pridūrė ji.

Sausio 5-ąją Gruzijoje numatyti pirmalaikiai prezidento rinkimai

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.