Vaikų protestas – prieš bepročius keliuose

Vakar vidurdienį prie Biržos tilto uostamiesčio moksleiviai organizavo dar vieną akciją, kuria norėta atkreipti visuomenės dėmesį į nesiliaujančias nelaimes keliuose.

Lygiai prieš savaitę akciją, raginančią vairuotojus atsikvošėti ir prisiminti atsakomybės jausmą, organizavo Gedminų pagrindinės mokyklos mokiniai. Šįkart surengę prevencinę akciją „Balti žmonės” savo nerimu dėl vaikų aukų keliuose ir didėjančio girtų vairuotojų skaičiaus su miestiečiais dalijosi Vydūno vidurinės mokyklos mokiniai.

„Sustok, pamąstyk… Mes norim gyventi!”, – tokius žodžius vaikai užrašė lankstinukuose, kuriuos patys parengė ir dalijo praeiviams.

Ryškiausiu akcentu tapo specialiai į akcijos vietą atgabentas avarijos metu sutraiškytas automobilis. Būtent ši sudaužyta ir raudonais dažais – vaikų delniukais – dekoruota mašina, simbolizuojanti autoavarijas, kurios neretai būna suteptos vaikų krauju, pirmiausiai patraukė žmonių dėmesį. Prie jų tuoj pat prieidavo baltais drabužiais apsirengę mokiniai ir paaiškinę akcijos esmę, kvietė uždegti žvakutes ir tylos minute pagerbti žuvusiuosius keliuose. Taip pat jie ragino klaipėdiečius išsakyti savo nuomonę, kokiais būdais būtų galima sumažinti autoavarijų skaičių, ir užrašyti savo pasiūlymus lape.

Mokyklos mokinių tarybos pirmininkė Gintarė Dragūnaitė dienraščiui pasakojo, kad klaipėdiečių pasiūlymai kaip spręsti problemą, jei šie būsią svarūs ir konstruktyvus, bus išsiųsti į Seimą.

Akcijos dalyviai pasidžiaugė, kad klaipėdiečiai neliko abejingi jai ir aktyviai reiškė savo nuomonę, kaip gydyti nebepakeliamu tapusį visuomenės skaudulį. Tiesa, kai kam tokia vaikų iniciatyva pasirodė visiškai nepriimtina. Štai viena moteriškė, beje, pati pirmoji, susidomėjusi akcija, šaukė: „Ką jūs čia svaigstat? Gal dar pasiūlykit visus griovius Lietuvoje užlyginti”.

Neigiama keletos žmonių reakcija vaikų neišgąsdino. Jie ir kitąmet ketina surengti tradicine tapusią akciją „Balti žmones”, kuria atkreipia klaipėdiečių dėmesį į smurto problemą kiekvieną rudenį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.