Girtutėlis baltarusis Lietuvą supainiojo su Lenkija

Ketvirtadienio naktį, kelios minutės po vidurnakčio, į Lietuvą įsiveržė visiškai girtas Baltarusijos pilietis – vairuodamas savo „VW Jetta” jis prašvilpė pro baltarusių pasieniečius, įlėkė į mūsų šalies teritoriją, taranavo metalinį Tverečiaus pasienio kontrolės punkto užtvarą ir nuskriejo toliau.

Baltarusijos pasieniečiai sureaguoti nespėjo – tik paskambino kolegoms į Tverečiaus punktą ir pasiteiravo, ar jie pastebėjo pralekiantį automobilį.

„VW Jetta” vairuotojas pasienio kontrolės punkte ignoravo raudoną šviesoforo signalą, spėjama, važiuodamas 70-80 kilometrų per valandą greičiu, nulenkė nuleistą metalinį užtvarą (nuo smūgio sudužo priekinis mašinos langas, apgadintas stogas). Tuo metu prie Tverečiaus punkto stovėjo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) patrulių ekipažas. Pareigūnai iškart ėmė persekioti maždaug 130 kilometrų per valandą greičiu lėkusį automobilį. Netrukus baltarusio mašina nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į medį.

Pasieniečiai tuoj pat sulaikė įtariamąjį. Buvo iškviesti policijos pareigūnai ir greitosios pagalbos automobilis, tačiau vyras pagalbos atsisakė. Jam nubrozdintas veidas. Kaip LŽ sakė VSAT Ignalinos rinktinės štabo viršininkas Valentinas Urbonas, 25 metų Baltarusijos pilietis „buvo kaip iš medžio iškritęs” – visiškai girtas vyras nesiorientavo aplinkoje, sakė manąs, kad pateko į Lenkiją. Jis net neturėjo paso, pareigūnai rado tik automobilio dokumentus ir vairuotojo pažymėjimą. Paimta vairuotojo kraujo girtumo laipsniui nustatyti.

VSAT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos kirtimo. Sulaikytasis perduotas Ignalinos policijai.

Vakar dieną baltarusis atsigavo. Pareigūnams jis papasakojo trečiadienį vakare išgėręs 1,5 litro degtinės, todėl nieko neprisimena. Sulaikytasis sakė esąs traktorininkas, bet šiuo metu niekur nedirba. Jis gyvena maždaug 8-10 kilometrų nuo Lietuvos sienos. Kur naktį važiavo, nežino. Sako atsimenąs tik medį, į kurį atsitrenkė.

Vakar ketinta kreiptis į teismą dėl šio užsieniečio suėmimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.