„Žalgirio” futbolo klube – permainų vėjai

Vilniaus „Žalgirio” futbolo klubo naujuoju vyriausiuoju treneriu gali tapti Viačeslavas Mogilnas, o prezidentu – Arvydas Šilys. Kaip žinoma, po nesėkmingai komandai pasibaigusio sezono iš abejų šių pareigų pasitraukė Arminas Narbekovas.

Neoficialiomis žiniomis, po sezono pabaigos „Žalgirio” vadovybė derėjosi su keliais treneriais, vis dėlto realiausias kandidatas į naujojo komandos stratego postą yra V.Mogilnas.

Dirbo vartininkų treneriu

37 metų V.Mogilnas šį sezoną buvo pakviestas dirbti „Žalgirio” vartininkų treneriu ir užsirekomendavo itin gerai. Šios sostinės komandos vartininkai Marius Rapalis ir Ernestas Šetkus sulaukė kvietimų į šalies nacionalinę rinktinę.

Iš Ukrainos Dnepropetrovsko miesto kilęs V.Mogilnas turi UEFA A lygio trenerio licenciją, yra įgijęs teisininko išsilavinimą. Jis per savo karjerą žaidė Rusijos Sočio „Žemčužinos”, Kaliningrado „Baltikos” klubuose.

V.Mogilnas vadovavo „Žalgirio” žaidimui per šių metų paskutinio A lygos turo rungtynes, kai žalgiriečiai 6:0 sutriuškino „Vilniaus” ekipą.

Pirmiau kaip realiausias kandidatas į „Žalgirio” vyriausiojo trenerio postą buvo įvardijamas iš Latvijos grįžęs 63 metų Benjaminas Zelkevičius. LŽ žiniomis, B.Zelkevičiaus pageidaujamo kontrakto sąlygos „Žalgirio” savininkams buvo visiškai priimtinos, bet jie, apsvarstę visas aplinkybes, linksta prie jauno trenerio kandidatūros. V.Mogilnas „Baltikos” klube trejus metus buvo B.Zelkevičius padėjėjas.

Norėjo atsistatydinti

Didžiąją šių metų A lygos pirmenybių dalį „Žalgiris” užtikrintai žengė antroje lentelės pozicijoje, bet po tragiškai žaisto paskutinio, ketvirtojo, rato komanda atsidūrė ketvirtojoje vietoje.

Prisiimdamas dalį kaltės dėl sužlugdyto sezono, pirmas atsistatydinimo pareiškimą parašė „Žalgirio” viceprezidentas A.Šilys. Klubo savininkas Vadimas Kastujevas šio atsistatydinimo ne tik nepriėmė, bet 52 metų A.Šiliui pasiūlė tapti klubo prezidentu.

„Iš tiesų gavau tokį siūlymą. Bet atsakysiu tada, kai bus patvirtintas klubo biudžetas naujam sezonui. Į prezidento postą tikrai nesiveržiu. Jei juo tapsiu, tai, kaip ir eidamas viceprezidento pareigas, dirbsiu visuomeniniais pagrindais. Noriu, kad „Žalgiris” atgimtų. Manau, kad mano vadybos patirtis ir žinios gali tam pagelbėti”, – vakar kalbėjo A.Šilys.

Vadybos srityje A.Šilys, turintis gydytojo išsilavinimą, yra įgijęs didžiulę patirtį.

„Žalgirio” sudėtyje matyti nemažai permainų. Klubas planuoja atsisveikinti su 4 ar 5 patyrusiais futbolininkais. Iš „Žalgirio” jau atleistas puolėjas iš Slovakijos Janas Kožiakas. Vasarą atvykęs į Vilnių, neoficialiomis žiniomis, jis tapo geriausia mokamu „Žalgirio” futbolininku, bet komandai iš esmės nedavė jokios naudos.

Be to, nutarta nepratęsti sutarties su legionieriumi iš Moldovos Anatolijumi Ostapu.

„Žalgiris” ieško naujų futbolininkų Lietuvoje ir užsienyje. Atstovauti šiam sostinės klubui sutiko sunkią traumą išsigydęs Andrius Puotkalis. „Žalgirio” branduolį sudarantys futbolininkai iki gruodžio 1-osios pasirašys naujas sutartis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.