Panika rinkoje išblėso

Permaininga savaitė rinkoje baigėsi akcijų kainų kilimu – brangusių ir pigusių pozicijų santykis 23 ir 3, bendra Vilniaus vertybinių popierių biržos apyvarta siekė 11,31 mln. litų, sandorių s buvo 1190, o OMXV indeksas pakilo 1,44 proc., iki 515,5 punkto ribos.

Tiesa, rinkoje dar atsirado vienas kitas paklydęs pavedimas parduoti, bet tai jau tebuvo prieš kelias dienas vykusios prekybos aidas.

Belieka tikėtis, kad ši situacija tapo gera pamoka investuotojams, jog emocijomis paremta prekyba yra pražūtinga (ypač nepatyrusiems ir neprofesionaliems investuotojams). Tikėtina, kad artimiausiu metu rinka pereis į dreifavimo stadiją, kuri tęsis iki metų pabaigos.

Europos centrinio banko (ECB) vadovas Jeanas Claude’as Trichet vėl pareiškė nepritariąs staigiems svyravimams valiutų rinkoje. „Staigūs ir dideli valiutų kursų šuoliai nepalankūs pasaulio ekonomikai, – teigė jis žurnalistams Frankfurte.- Nepritariu staigiems svyravimams.”

Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu penktadienį pasiekė naują visų laikų rekordą, pakilęs iki 1,4968 JAV dolerio. Nuo rugpjūčio vidurio euro kursas JAV dolerio atžvilgiu pakilo daugiau kaip dešimtadaliu, o tai turi neigiamą įtaką regiono eksportuotojų pelnui. Kitą savaitę ECB vadovas kartu su Liuksemburgo ministru pirmininku Jeanu Claude’u Junckeriu ir už ekonomikos ir pinigų politiką atsakingu Europos Sąjungos (ES) komisaru Joaquinu Almunia lankysis Kinijoje. „Turėsiu galimybę aptarti su Kinijos kolegomis klausimus, susijusius su besivystančių rinkų valiutomis, visų pirma Kinijos”, – pareiškė J.C.Trichet.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.