Paskui lenkų emigrantus iš Lenkijos važiuoja ir narkotikai

Lenkų policijos duomenimis, emigrantai į Angliją perveža daug narkotikų, pirmiausia – amfetamino, rašo dienraštis „Zycie Warszawy”.
Narkotikų kontrabanda ir jų platinimu Londono, Mančesterio bei Liverpulio klubuose verčiasi Varšuvos nusikaltėlių gaujos.

Nusikaltėliai verbuoja kurjerius, specialiai juos apmoko, o po to su „prekėmis” siunčia į Angliją. Ši problema tapo tokia opi, kad Londono policijai kovoti su narkotikų prekeiviais jau padeda lenkų pareigūnai.

Du lenkų pareigūnai jau kelios savaitės dirba Skotland Jarde ir padeda anglams kovoti su narkotikų platintojais, dienraščiui sakė Lenkijos policijos vyriausiojo komendanto atstovas Mariuszas Sokolowskis (Mariušas Sokolovskis).

Į Anglijos rinką dažniausiai patenka Lenkijoje gaminamas amfetaminas ir iš Pietų Amerikos atgabenti narkotikai. Lenkijoje pirkti narkotikai Anglijoje parduodami penkis kartus brangiau.

Kurjeriais dažniausiai verbuojami jauni lenkų emigrantai. Už vieną nuvažiavimą su narkotikų siunta jie gauna 3-4 tūkst. JAV dolerių (7-9 tūkst. litų). Pinigais susivilioję lenkai labai greitai patenka į nusikaltėlių pinkles, iš kurių kelio atgal nebūna.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.