Esant silpnam JAV doleriui naftos kainos stabilizuojasi

Penktadienį nafta toliau laikosi virš 97 JAV dolerių už barelį ribos. Tam įtakos daugiausia turi silpnas JAV doleris ir ženklai, jog Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) gali padidinti gavybą dar prieš grupės susitikimą po dviejų savaičių.

Rytinėje prekybos sesijoje JAV lengva naftos kaina ūgtelėjo 1 centu iki 97,30 JAV dolerio už barelį. „Brent” rūšies nafta pabrango 54 centais iki 95,04 JAV dolerio už barelį.

Trečiadienį naftos kainos pasiekė istorinį rekordą, 99,29 JAV dolerio už barelį, bet nuo tada atpigo dėl kelių priežasčių – išaugo JAV atsargos, būgštaujama dėl JAV ekonomikos būklės ir tikimasi, kad OPEC gali padidinti naftos gavybą gruodžio pradžioje. OPEC narių, įskaitant Angolą, naftos eksportas išaugs 720 tūkst. barelių iki gruodžio 8 d., pranešė Rojus Meisonas (Roy Mayson) iš „Oil Movements”. Šis didinimas bus didžiausias šiais metais. R. Meisono vertinimu, eksportas iš 11 OPEC šalių išaugs nuo 23,82 iki 24,54 mln. barelių per parą.

OPEC ministrai susitiks gruodžio 5 d. Abu Dabyje, tačiau daugelis narių įsitikinę, kad naftos tiekimo padidinimas vargu ar atsilieps naftos kainų šuoliui, kurio pagrindinė priežastis, jų manymu, – spekuliacijos ir politinė įtampa.

JAV dolerio smukimas euro atžvilgiu iki rekordinio minimumo taip pat palaiko naftos kainas.

Nafta ėmė pigti po to, kai buvo paskelbta, jog Kašingo mieste (Oklahomos valstija) naftos pristatymo punkte pagal NYMEX kontraktus atsargos per praėjusią savaitę išaugo 1,2 mln. barelių iki 14,6 mln. barelių. Tai kompensavo bendrą naftos atsargų sumažėjimą visoje šalyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Esant silpnam JAV doleriui naftos kainos stabilizuojasi"

  1. Romas

    laikas jau baigti tas nesamones su naftos kainomis. Ir gal jau senai laikas pradeti naudoti kita-ekologiskesni kura. Nors to aisku nedaleidzia didieji naftos magnatai, bet negi neimanoma ju iveikti???

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.