Garsiajam meškinui greit metai

Išgarsėjęs baltasis lokiukas Knutas, gyvenantis Berlyno zoologijos sode, ieško sau poros, tačiau tikriausiai jam tai teks daryti kur nors kitur.

Kai Knutui sukaks treji ar ketveri metai, jam reikės susirasti draugę, nors baltieji lokiai paprastai būna vienišiai. Visos galimos „nuotakos” Berlyno zoologijos sode jau seniai suaugusios ir kažin ar atkreips dėmesį į jauną lokiuką. „Jei jis mėgins susiporuoti su didele suaugusia loke, ji juo nesusidomės”, – įsitikinęs zoologijos sodo atstovas Ragnaras Kuehne.

Artėjant pirmajai gimimo dienai, kurią Knutas švęs gruodžio 5 dieną, pasigirdo gandų, kad labiausiai išgarsėjęs zoologijos sodo gyventojas bus perkeltas į antrąjį Berlyno zoologijos sodą sostinės rytinėje dalyje. R.Kuehne tai paneigė: ” Knutas liks šiame Berlyno zoologijos sode, bet po metų gali važiuoti į naujus namus kur nors kitur. Lokiu domisi daugelis zoologijos sodų”.

Berlyno zoologijos sode jau gyvena 5 baltieji lokiai, iš jų ir Knuto tėvas. Knutas tapo pasauline įžymybe, kai motina lokė Toska jo ką tik atvesto atsisakė. Tūkstančiai gerbėjų kasdien plūsta į Berlyno zoologijos sodą pažiūrėti Knuto pasivaikščiojimų su prižiūrėtoju Thomu Doerfleinu. Jis gyveno narve su Knutu, su juo žaidė, maitino koše nuo pat gimimo. Tuomet net kilo diskusija, ar dera žmogui auginti baltuosius lokius. Kai kurie gyvūnų globėjai siūlė geriau užmigdyti lokiuką nei leisti jam augti tarp žmonių.

Tačiau be galo mielas ir simpatiškas meškinas išgyveno, užaugo ir net turi savo prekinį ženklą. Šiemet pažiūrėti Knuto atėjo apie 3 mln. lankytojų, zoologijos sodo lankomumas išaugo 20 proc.

Metų pradžioje lokiukas gavo laiškų, grasinančių susidoroti, todėl jį ėmė saugoti policija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.