Auksas gali atpigti

Silpstant JAV doleriui, didėjant naftos kainoms ir neslūgstant susirūpinimui dėl tolesnių kreditavimo krizės neigiamų padarinių vis daugiau investuotojų perka auksą, kurio kaina šiuo metu žada neblogus dividendus.

Dėl tokio ženklaus spekuliacinio kapitalo pritekėjimo aukso kainos jau artėja prie 900 JAV dolerių už unciją ribos. Tačiau ekspertai perspėja investuotojus, kad artimiausiu metu šio metalo kaina gali pradėti smukti.

Išvakarėse auksas pabrango iki 845,50 JAV dolerių už unciją – aukščiausio rodiklio per pastaruosius 28 metus. „Tai primena minios efektą. Šiuo momentu visi ėmė investuoti savo kapitalą į auksą. Tačiau lygiai taip pat greitai situacija gali pasikeisti, – teigia „Chartered Bank” atstovas Džeremis Ystas (Jeremey East). – Galimas dalykas, kad artimiausiu metu aukso kaina nesikeis. Tačiau vos tik rinkos ims rimti, investuotojai nustos domėjęsi šiuo metalu”.

2007 m. liepą atlikto tyrimo duomenimis, vidutinė aukso uncijos kaina šiais metais siekė apie 670 JAV dolerių – daug daugiau nei 2006 metais (612,10 JAV dolerio). Tuo tarpu ekonomistai prognozuoja, kad 2008-2009 metais vidutinė aukso uncijos kaina svyruos apie 700-750 JAV dolerių. O analitikas iš „Vision Commodities” apskritai teigia, kad šio metalo kainos gali pasiekti keturženklį skaičių.

Tačiau toli gražu ne visi palaiko tokį požiūrį. Kai kurie ekspertai kalba apie tai, jog pernelyg didelis nepastovumas aukso rinkoje gali ženkliai apriboti ilgalaikes investicijas.

Ekspertai taip pat pastebi didelę aukso kainų priklausomybę nuo JAV valiutos kurso – kol doleris smunka, aukso kainos augs, teigia jie.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

3 atsiliepimai į "Auksas gali atpigti"

  1. Nadia

    Kas matosi užsienyje,netinka Lietuvoje. Perki aukso gaminį.o paskui nėra jo kaip parduoti.Visi nori pirkti iš rankų pusdykiai.

  2. to nadia

    cia ne apie gaminius kalbama. perkant gamini tu moki uz jo menine verte ir pan., kuri keiciasi nepriklausomai nuo, pvz., dolerio vertes. auksa superka bankai, ir nesvarbu is ranku ar is burnos isspjauta, ar is …

  3. laura

    😀 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.