Palangos oro uostas kyla iš dugno

Be jau viešai anonsuotų naujų aviakompanijų reisų iš Palangos oro uosto į Oslą ir Vilnių, nuo kitų metų lėktuvai iš Vakarų Lietuvos vėl skris ir į Maskvą.

Pasak Tarptautinio Palangos oro uosto direktoriaus Leono Kvietkausko, skrydžiai į Rusijos sostinę turėtų prasidėti nuo kitų metų kovo. Kaip dažnai ir kokia Rusijos aviakompanija skraidins į Maskvą, L. Kvietkauskas teigė dar negalįs atskleisti.

„Vakarų ekspresas” jau buvo rašęs, kad antrajame pagal dydį Rusijos mieste Sankt Peterburge dirbantiems lietuvių verslininkams labai trūksta tiesioginių reisų į Lietuvą. Pasak L. Kvietkausko, dirbama ir šia kryptimi.

Pokalbininkas atskleidė, kad reisai į Norvegijos sostinę iš Palangos bus vykdomi nuo kitų metų kovo 12 dienos. Juos organizuos pigių skrydžių aviakompanija „Norwegian Air Shuttle”.

„Norvegai du kartus per savaitę keleivius skraidins su 180 vietų lėktuvu „Boeing 737-800″. Iki šiol nė viename reguliariajame reise iš mūsų oro uosto dar nebuvo naudojamas tokio dydžio lėktuvas”, – teigė direktorius.

L. Kvietkauskas dar negalėjo pasakyti, nuo kada ir kaip dažnai iš Palangos ims skraidyti lėktuvai į Vilnių. Dėl šio reiso dar nesibaigė derybos su aviakompanija „airBaltic”.

„Sulaukėme nemažai kritikos, tačiau tikrai dėjome ir dabar dedame daug pastangų, kad susigrąžintume anksčiau buvusius reisus ir atidarytume naujus”, – tikino pokalbininkas, kurio vadovaujame oro uoste šiuo metu yra likęs tik vienintelis aviakompanijos SAS reisas į Danijos sostinę Kopenhagą. Dar vienas reisas šia kryptimi, anot L. Kvietkausko, bus atidarytas nuo gruodžio 2 dienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.