Rinktinės draugu gali tapti lietus

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė šiandien Tbilisyje žais paskutines 2008 metų Europos čempionato atrankos rungtynes su gruzinais. Iškovoję pergalę ir palankiai susiklosčius kitoms varžyboms, lietuviai grupėje gali užimti ketvirtąją vietą.

Lietuvos futbolininkai užsakomuoju reisu iš Vilniaus į Gruziją išvyko pirmadienį. Atskridę į Tbilisį futbolininkai pailsėjo, o vakare vyko į treniruotę Rustavyje. Kelionė iki treniruočių vietos truko 40 minučių. Mūsų rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas pažymėjo, kad treniruočių aikštė labai kieta, anot jo, „net dega padai”.

Mūsų futbolininkai stebėjosi, kad esant 8 laipsniams šilumos ir nuolat dulksnojant aikštė buvo labai tvirta. Pusvalandį pasitreniravęs iš treniruotės pasitraukė vienas ekipos lyderių Marius Stankevičius – „Brescia” klubo gynėjas susimušė čiurną. LŽ Marius teigė, jog nors ir skauda, šiandien turėtų pasirodyti aikštėje.

Į rikiuotę grįžo diskvalifikuotieji Audrius Kšanavičius, Saulius Mikoliūnas, Aurimas Kučys, tačiau dėl dviejų geltonų kortelių rungtynes turi praleisti Arūnas Klimavičius ir komandos kapitonas Tomas Danilevičius. Beje, kalbama, kad „Bologna” puolėjas T.Danilevičius abipusiu susitarimu per sausio mėnesį vyksiantį transfero langą paliks Bolonijos klubą. Komandos treneris nepatenkintas lietuvio žaidimu, o futbolininkas – savo vaidmeniu komandoje.

Vakar mūsų rinktinė žiūrėjo gruzinų pergalingų rungtynių su škotais vaizdajuostę, dar kartą nagrinėjo šeštadienį vykusias Lietuvos ir Ukrainos rinktinių rungtynes.

Susidomėjimas futbolu Tbilisyje didžiulis. Manoma, kad šiandienos rungtynes stebės apie 50 000 žiūrovų. Gruzijos rinktinė pastaruoju metu žaisdavo „Lokomotiv” stadione, tačiau šiandien jame gruzinų jaunimas žais su rusais, tad Gruzijos ir Lietuvos susitikimas įvyks didžiausiame Tbilisio „Boriso Paichadzės” stadione, kuris yra ganėtinai prastos būklės.

Šeštadienį iškovojus pergalę prieš ukrainiečius mūsų ekipai atsirado šansas kovoti dėl ketvirtosios vietos grupėje. Tam reikia, kad lietuviai įveiktų gruzinus, o ukrainiečiai pralaimėtų prancūzams.

„Visa tai mūsų pasąmonėje, tačiau geras rezultatas būtų ir lygiosios”, – LŽ sakė A.Liubinskas.

Gruzijos spauda pabrėžia, kad iš šalies rinktinės tikėtasi daugiau, juolab rinktinės treneris K.Toppmolleris per metus uždirba 1 200 000 eurų. Šalyje tuo daug kas nepatenkinti, nes vidutinis atlyginimas – 60 JAV dolerių, o pensija šiuo metu padidėjusi iki 21 USD.

Viešbučio „Batesta”, kuriame apsistojusi Lietuvos rinktinė, savininkas buvęs vienas iš Tbilisio „Dinamo” komandos trenerių. Jo nuomone, toks išlaidavimas yra labai nuostolingas Gruzijos futbolui, jau geriau šie pinigai būtų skirti vaikų futbolui vystyti, infrastruktūrai gerinti.

Gruzijos sostinėje ramu. Vakarais ties didesne sankryža budi policijos automobiliai.

Šiuo metu čia lyja. Mūsų ekipos treneriai tuo džiaugiasi, nes slidžioje aikštėje geriau žaisti sekasi lietuviams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.