Lietuvos klubai jėgas bandys išvykoje

Šiandien Eurolygos penktojo turo rungtynes Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris” ir vicečempionas Vilniaus „Lietuvos rytas” žais išvykoje. Žalgiriečiams teks atlaikyti Rusijos čempiono Maskvos CSKA su Ramūnu Šiškausku spaudimą, o pralaimėjimų dar nepatyrę vilniečiai bandys įveikti turkų komandą.

Abi rungtynes tiesiogiai transliuos TV3.

Naujokas turėtų padėti

„Žalgirio” komanda į Maskvą išvyko be vidurio puolėjo Eurelijaus Žukausko, kuris dėl atsinaujinusios kirkšnies traumos nežais maždaug dvi savaites. Tik pirmadienį po išsamių tyrimų paaiškėjo, kad sekmadienį per Baltijos krepšinio lygos rungtynes su Talino „Kalev-Cramo” (Estija) „Žalgirio” naujokas amerikietis Michaelas Bradley patyrė lengvą traumą, tad jį tikriausiai šiandien matysime aikštelėje. Krepšininkui sumušta kelio girnelė, todėl žaidėjas turėtų rungtyniauti su kelio įtvaru. Amerikietis pirmadienį jau dalyvavo vakarinėje komandos treniruotėje. Beje, pas medikus pirmadienį lankėsi dar du „Žalgirio” žaidėjai – legionierius DeJuanas Collinsas ir E.Žukauskas. Nedidelę traumą patyrusiam amerikiečiui, vakar šventusiam 31-ąjį gimtadienį, buvo atliekamos gydomosios procedūros. E.Žukauskas išsityrė traumuotą koją ir išklausė medikų patarimų dėl tinkamiausių gydymo būdų.

A grupėje CSKA turi 3 pergales bei 1 pralaimėjimą ir užima antrąją vietą. „Žalgiris”, patyręs dvi nesėkmes, yra penktas. Maskviečiai vienintelę nesėkmę patyrė prieš Liublianos „Union Olimpija” (Slovėnija) komandą, kurią prieš savaitę „Žalgiris” namie nugalėjo. CSKA praėjusiame ture savo arenoje šventė pergalę prieš Pirėjo „Olympiakos”, o Rusijos komandą į pergalę vedė Lietuvos rinktinės lyderis Ramūnas Šiškauskas, pelnęs 24 taškus.

Vilniečiai neketina dovanoti pergalės

„Lietuvos rytas” Eurolygoje šį sezoną žengia pergalingai – per keturis turus iškovotos visos pergalės. Vilniaus ekipa yra vienintelė B grupėje, kuri dar nepatyrė pralaimėjimo. Stambulo „Efes Pilsen” prieš savaitę namie 66:63 įveikė Le Mano „Sarthe” komandą ir savo sąskaitoje turi po 2 pergales ir pralaimėjimus.

„Lietuvos ryto” varžovų stovykloje prieš kelias dienas įvyko pokyčių – išsiskyrė „Efes Pilsen” ir perspektyvaus gynėjo Cenko Akyolo keliai. Turkijos rinktinės žaidėjas buvo nepatenkintas savo vaidmeniu komandoje, kurioje rungtyniavo per visą karjerą. Šį sezoną C.Akyolas Eurolygoje žaidė tik 2 minutes, tai įvyko per dvikovą su Le Mano „Sarthe”. Praėjusį sezoną 20 metų 200 cm ūgio atakuojantis gynėjas Eurolygoje per rungtynes aikštelėje praleisdavo vidutiniškai 24 minutes, pelnydavo 5,9 taško, atkovodavo 2,8 bei perimdavo po vieną kamuolį.

Vilniečių treneris Aleksandras Trifunovičius išskiria ilgą varžovų atsarginių žaidėjų suolelį ir stiprų trenerių kolektyvą. „Efes Pilsen” – garsus vardas, tačiau vardai ir pavadinimai dar nieko nereiškia, – Eurolygos svetainei sakė strategas. –

Mes norime būti geriausi. Kartais mums kai kas ir nepavyksta, bet visada esame nusiteikę siekti pergalės. Stambulo ekipa turi pajėgių gynėjų, aukštaūgių.

Bet mūsų komanda jau rungtyniauja kur kas darniau, nei Eurolygos sezono pradžioje.”

„Efes Pilsen” strategas Davidas Blattas pabrėžia, kad lengvų rungtynių Eurolygoje nėra. „Lietuvos rytas” – šiuo metu geriausia grupės komanda, tai ji įrodė ir per paskutinio turo rungtynes su Salonikų „Aris”, – sakė turkų ekipos treneris. – Šios rungtynės mums labai svarbios.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.