Būsto mokesčiai iš socialiai remtinų vilniečių – nemokamai

Šiandien UAB Medicinos bankas ir viešoji įstaiga „Vilniaus butai” pasirašė susitarimą, pagal kurį Medicinos bankas nuo šiol nemokamai priims buto nuomos mokesčius iš socialiniuose būstuose gyvenančių vilniečių.

„Labai džiaugiamės, kad Medicinos bankas pirmasis iš Lietuvos bankų sutiko prisidėti prie šios socialinės iniciatyvos, dėl kurios socialiai remtini asmenys galės sutaupyti. Mūsų socialinei iniciatyvai pritarė ir Vilniaus meras Juozas Imbrasas, – sako VšĮ „Vilniaus butai” direktorius Valentinas Grumbinas. – Dabar tikėsimės, kad ir kiti bankai noriai prisidės prie šios iniciatyvos”.

Socialiai remtini asmenys Medicinos banke nemokamai galės mokėti būsto nuomos mokesčius tiek įnešdami grynuosius pinigus, tiek pervesdami lėšas internetu. Medicinos banke sąskaitas atsidariusiems socialiai remtiniems asmenims bus taikomos įvairių finansinių paslaugų nuolaidos.

„Esame Pasaulinio susitarimo dėl socialiai atsakingo verslo – „Global Contact” nariai ir kasmet apie 3 proc. pelno skiriame labdarai, – sako dr. Kęstutis Olšauskas, Medicinos banko administracijos vadovas ir valdybos pirmininkas. – Banko veiklos 15 metų jubiliejus taip pat įpareigoja dalį pelno skirti visuomenės reikmėms”.

Anot p. Olšausko, socialiai atsakingo verslo principai yra labai svarbūs kuriant ilgalaikę banko vertę klientams, kolektyvui bei akcininkams. Medicinos bankas aktyviai remia jaunus perspektyvius muzikus per Sauliaus Karoso labdaros ir paramos fondą nuo pat jo įsteigimo 1998 m. ir yra nuolatinis Valstybinio Vilniaus kvarteto rėmėjas.

„Manau, kad žmonėms, kuriems Vilniaus miesto savivaldybė yra išnuomojusi socialinius būstus, kiekvienas sutaupytas litas yra labai svarbus, todėl tikiuosi, kad ir kiti mūsų valstybės komerciniai bankai atsilieps į VšĮ „Vilniaus butai” kvietimą neapmokestinti pervedimus už socialinį būstą. Tai geras postūmis link socialiai atsakingo verslo kūrimo”, – sako Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, Socialinių reikalų komiteto pirmininkas Juras Požela.

VšĮ „Vilniaus butai” spalio 29-tąją dieną kreipėsi į Vilniuje veikiančius bankus, siūlydami jiems visiems laikams atsisakyti mokesčio už būsto nuomos įmokas iš žmonių, gyvenančių socialiniuose būstuose. Šiandien socialiai remtini asmenys kiekvieną mėnesį bankams sumoka iki keturių litų už įmokos pervedimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.