Trečiadienį kino klube – Danijos metų geriausias jaunimo filmas

Primename, kad šį trečiadienį, lapkričio 21 d. 17.10 val. Šiaurės šalių kino klubas rodys Danijoje sukurtą švedų režisieriaus Anderso Gustafsono filmą „Užnugaris” (Bagland).

„Užnugaris” pristato trijų jaunuolių, ieškančių savo vietos gyvenime, istoriją. Filme pasakojama apie jaunos merginos Milės jausmus savo draugui Keniui ir į jos gyvenimą įsiveržusiam Semiui. Mergina blaškosi tarp atsakomybės ir meilės. Mylėti niekada nėra lengva, ypač jei esi šešiolikos ir gyveni jaunimo pensione.

Filmo režisierius A. Gustafsonas neslepia, kad jam visada patiko žvelgti į gyvenimą iš autsaiderių perspektyvos. Todėl jo filmų herojai ir su savimi, ir su išoriniu pasauliu kovoja dažniausiai būdami pačiame dugne. Tai filmas apie žmones, sako režisierius, nenaudojant klišių ir stereotipų.

Kopenhagos tarptautiniame kino festivalyje pagrindinė filmo aktorė Stephanie Leòn buvo apdovanota geriausios aktorės prizu, o 2004 m. Danijos Robert festivalyje filmas gavo geriausiojo Danijos metų jaunimo kino filmo prizą.

Filmas bus rodomas originalo kalba su anglų kalbos subtitrais „Skalvijos” kino centre (A. Goštauto g. 2/15, Vilnius).

Įėjimas nemokamas, vietų rezervacija nevykdoma.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.