Įkurta Šiuolaikinio šokio asociacija

Pirmadienį, lapkričio 19 d., Menų spaustuvėje susirinkę Lietuvos šiuolaikinio šokio šokėjai ir choreografai įsteigė Šiuolaikinio šokio asociaciją – pirmąją šiuolaikinio šokio kūrėjus vienijančią organizaciją Lietuvoje.

Šiuolaikinio šokio asociacijos steigėjai – žinomi Lietuvoje šiuolaikinio šokio kūrėjai. Nepriklausomi – Aira Naginevičiūtė, Loreta Juodkaitė, Edita Stundytė, Sigita Mikalauskaitė, Brigita Urbietytė, Agnija Šeiko, atstovaujantys trupes bei teatrus – Birutė Letukaitė (Kauno šokio teatras „Aura”), Vytis Jankauskas (Vyčio Jankausko šokio trupė), Gytis Ivanauskas (Giteatras), Giedrė Zaščižinskaitė (Kūrybinio veiksmo bendruomenė) ir kiti šokio profesionalai. Į asociacijos tarybą buvo išrinkti Birutė Letukaitė, Gytis Ivanauskas, Giedrė Jankauskienė, Donatas Bakėjus ir Birutė Banevičiūtė, tapusi asociacijos tarybos pirmininke.

Naujosios organizacijos tikslas – atstovauti ir ginti šokio menininkų interesus, įtakoti Lietuvos kultūros politiką šiuolaikinio šokio plėtros kryptimi. Artimiausiu metu asociacija numato konkretizuoti savo veiklą, ieškodama galimybių užtikrinti kasdienį šokėjų darbą – praktinius užsiėmimus, t.y. surasti vietas ir finansavimą repeticijoms, kūrybiniam darbui, kasdieniams trenažams. Tolimesni tikslai – telkti šiuolaikinio šokio bendruomenę siekiant užtikrinti socialines garantijas šokėjams ir choreografams, daugiausia dirbantiems pagal autorines sutartis ir neturintiems jokios socialinės apsaugos. Tačiau svarbiausiais savo veiklos tikslais asociacija laiko atstovauti sutelktai šiuolaikinio šokio bendruomenei, rodyti visuomenei, kad ši meno rūšis Lietuvoje jau yra lygmens, verto profesionalaus pripažinimo ir lygių teisių kitais menais, siekti, kad tai pripažintų ir visuomenė, ir politikai bei valdininkai, galintys daryti atitinkamus sprendimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.