Sprogimas pasėjo baimę tarp prekiautojų

Vėlų sekmadienio vakarą Šiauliuose driokstelėjo sprogimas. Savadarbis įtaisas, prikimštas gelžgalių, vinių ir varžtų, sprogo šalia parduotuvės, įsikūrusios Vilniaus gatvėje esančios turgavietės „Senasis dvaras” patalpose. Žmonės per incidentą nenukentėjo.

Versija – konkurentų darbas.

Sprogimas nuaidėjo apie 22.40 val., kai nė viena turgavietės parduotuvė jau nebedirbo. Suveikė signalizacija, todėl pirmi įvykio vietoje pasirodė viešosios policijos Šiaulių apsaugos skyriaus pareigūnai, saugantys objektą.

Sprogimas į gabalus sudraskė geležinio profilio duris su stikliniu paketu. Viena durų staktos pusė beveik visa smarkiai deformavosi ir išsilenkė. Išdužo dar trys vitrinų stiklo paketai. Toje vietoje, kur buvo padėtas sprogmuo, iš grindinio išmuštos ir į dulkes sumaltos trys trinkelės.

Sprogimo banga ne tik suniokojo parduotuvės, kurioje prekiaujama vaikiškomis kuprinėmis, dviračiais, pledais, išorę, bet ir sugadino prekių maždaug už pusę tūkstančio litų. Parduotuvės savininkė Gitana Bridikienė ir jai talkinanti motina Eugenija Šulskienė LŽ teigė negavusios jokių grasinimų, su niekuo nesipykusios. Joms tai panašu į baisius vaikų žaidimus.

Teisėsaugininkai spėliojo, kad įtaisas galėjo būti pagamintas iš trotilo ir saujos varžtų. Sprendžiant iš sprogimo jėgos sprogstamosios medžiagos turėjo būti apie 100 gramų. Įtaisą patyrinėję pareigūnai įvardijo taip: pagamintas nemokšiškai. Prieš šį įvykį sprogimas Šiauliuose nugriaudėjo 2003-iaisiais.

Pasėjo nerimą

Neatmetama, jog tai galbūt buvo bandymas pagrasinti. Tai galėjo padaryti prekiautojai, parduodantys panašias prekes. Pasirinktas vėlyvas metas, kad parduotuvėje ir arti jos nebūtų pašalinių asmenų.

Savininkė E.Šulskienė vengė komentuoti situaciją. Moteris prisipažino dabar jau bijanti, jog sprogdintojai nepatykotų jos pačios. „Eini žmogus gatve ir nežinai, ar grįši namo gyvas ir sveikas”, – sakė E.Šulskienė ir džiaugėsi, kad sprogmuo per stiklą nebuvo įmestas į parduotuvės vidų.

Moteris prisiminė, jog vienas turgavietės langas buvo išdaužtas akmeniu. Jis lengvai pramušė dvigubą stiklą ir nukrito patalpoje. „Įvyko mažas teroristinis aktas, – tarpusavyje juokavo aplinkiniai prekiautojai. – Padėjo bombą ir išsilakstė nieko nepavogę.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.