Eksploatuoti netinkamų automobilių išregistravimo bumas tęsiasi

Šalies gyventojai išregistruoja vis daugiau eksploatuoti netinkamų automobilių, o šiemet rugpjūtį itin padidėjęs gyventojų susidomėjimas jų išregistravimu neslopsta.

Per 2007 m. rugpjūtį, rugsėjį ir spalį šalyje išregistruota tris kartus daugiau eksploatuoti netinkamų M1 ir N1 klasės lengvųjų automobilių (29,8 tūkst.), nei tuo pačiu 2006 m. laikotarpiu.

Palyginamuoju laikotarpiu ženkliausiai, beveik trylika kartų, išregistravimo apimtys išaugo Anykščių rajono savivaldybėje. Tarp lyderių – Skuodo ir Kretingos savivaldybės, kur per šių metų rugpjūtį, rugsėjį ir spalį išregistravimo apimtys išaugo atitinkamai 10 ir 8 kartus (žr. pranešimo priedą).

Iš viso šiemet nuo sausio 1 iki lapkričio 1 d. šalyje jau išregistruoti 56 tūkst. eksploatuoti netinkamų M1 ir N1 klasės lengvųjų automobilių (per visus 2006 m. 33,3 tūkst.)

Šiemet, kaip ir pernai, šalyje daugiausia išregistruota Volkswagen, Opel ir Audi markių eksploatuoti netinkamų lengvųjų automobilių.

Atsižvelgdamos į išaugusį visuomenės susidomėjimą automobilių išregistravimu ir demontavimu, valstybės įmonė „Regitra” kartu su Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija ir Demontuotojų asociacija lapkričio mėnesį pradėjo bendrą akciją „Daugiau erdvės kiemuose ir gatvėse”.

VĮ „Regitra” atkreipia dėmesį, kad, pasikeitus Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso reikalavimams, yra numatyta transporto priemonių savininkų atsakomybė, kai aiškinantis pažeidimą nenustatomas transporto priemonės vairuotojas.

Savininkai turėtų susirūpinti ir išregistruoti ne tik eksploatuoti netinkamas, bet ir tas transporto priemones, kurias yra pardavę Lietuvos ar užsienio šalių gyventojams, tačiau jų iki šiol neišregistravo nustatyta tvarka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.